Judyt Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 popatrz ludzie jacyś nieszczęśliwi jak kruk przy Eliaszu, co się stanie z ludźmi(..) biegnie pies przed nogą trzymany na smyczy ty bez wolną ścieżką prowadzony,mówisz doświadczenie, wystarczy byś był pijaństwa które przerasta też rak nie pytał o zgodę mamy ołówki wciąż ostrzone bo łamią się rodzeństwa koleje naprzemienne zwalniają gniazda i zakładają jedne bardziej luźne drugie zwarte z którego nie kruszą się liście na łące stożki siana i zboża falują a ja wciąż w pociągu z głową w makach chabrach jadę do domu
Wiechu J. K. Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Przeczytałem i podoba się!
teresa943 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Pamiętam z warsztatu; komentowałam i podtrzymuję; teraz zatrzymałam się na dłużej nad kursywąpopatrz ludzie jacyś nieszczęśliwi jak kruk przy Eliaszu, co się stanie z ludźmi(..) tak, mimo zmęczenia, trzeba iść do ludzi z sercem, z dobrą nowiną, kruk-posłaniec posili i dalej w drogę, tam czekają nieszczęśliwi...i Eliasz poszedł... Judytko, przepięknie! A kursywa jest mi bardzo bliska, dotyka ważnych wydarzeń z osobistego życia... dziękuję :) serdecznie pozdrawiam :)))
Kamertonka Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 bardzo wzrusza mnie ten tekst i delikatnie uderza w dzwonki moich emocji/wspomnień jestem nim poważnie wzruszona zatrzymuje w biegu skłania do refleksji dziękuję tylko bo temat tak dostojny że nie wypada go przegadać pomilczę i przeczytam ponownie miłego dnia życzę
Judyt Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesławie serdecznie Ci dziękuję za odwiedziny i tym bardziej pochlebną opinię, bo w W było gorąco ciut, mm..a mogłam jeszcze wpleść dźwięk trawy(:J.
Judyt Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to ja dziękuję Ci serdecznie ładnie to napisałaś o tym zmęczeniu, J.(:
Judyt Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję serdecznie Kamertonko, że zajrzałaś również i tak piękny ślad, to teraz i ja się poważnie wzruszyłam, J. (: wzajemnie
Ewa_Kos Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 ileż tu filozofii:)) Pomysłowo i wieloznacznie:)) Bardzo się podoba:)) Pozdrawiam z lasu:)) Ewa.
aluna Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Judytko czytałam w warsztacie...cykl powtarzających się ludzkich losów,jak pory roku...no i te stóżki- śliczny neologizm ...nadaje smaczek! Podobalski a jakże! Uściski!
Judyt Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a jak z lasu to depcz Ewo te ścieżyny tam jest super, więc radośnie dziękuję za odwiedziny, "przyleciały do miasteczka anioły,jeden chyba bardziej dziki, drugi bardziej oswojony,zmęczony i rzadziej się śmieje gości z nieba nam potrzeba choć trochę się rozchmurzyły trzeba nam anielskiej siły" serdecznie J.(:
Judyt Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję bardzo również Tobie Aniu, "czasem wiatr na trawie zagra blusa", hmm... J. wzajemnie
Baba_Izba Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Czytalam też w W, komentarz piszę dopiero teraz. Obok tego wiersza nie można przejść obojętnie, porusza swoim przekazem, zapisuje się w pamięci. Jest bardzo w Twoim stylu, lingwiści, pewnie by mieli do niego uwagi; urwane zdanie, dziwny język, a jednak ma to swój urok, jest niepowtarzalne. Zauważyłam, że w niektórych Twoich wierszach powtarza się motyw ołówków (kredek), porównań do nich. Może się mylę, ale możliwe, że one określają jakiś szczgólny symbol, może domu? Jednym słowem, a właściwie dwoma: podoba się! Serdecznie pozdrawiam z uściskami - baba
Waldemar Talar Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Witaj - przeczytałem raz a potem drugi i wiesz co mi wyszło - Ano to że bardzo mi przypadł pod każdym względem . Więc powiem tylko - gratuluje - miłego życzę
Judyt Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Babo Izbo za odwiedziny i przemiłe słowa uznania, że jesteś tu, te ołówki to weszły mi zdaje się w krew(: no cóż(...) lingwistą ja nie jestem, więc mogą mieć(:, serdecznie również i z uściskami, J.
Judyt Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Waldemarze, teraz to czuję się onieśmielona, przychylnością , bo tak naprawdę Miłego również i serdecznie J.
Rekomendowane odpowiedzi