Kamertonka Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 nikt nie pytał mnie o zdanie a tym bardziej nie zachęcał by dać zgodę na konanie rzezimieszków w mych objęciach w kiepskiej roli osadzona mam odegrać ją dosadnie chociaż sceną jestem grozy i w dramacie trwam bezradnie swój bezduszny żywot toczę wątłych dusz będąc macochą zapadają się w mym kroczu chociaż żaden mnie nie kochał obejmuję szyję sznurem delikatnie jak potrafię chciałabym to zrobić czule lecz objęcie jest zamachem bardzo chwiejne już mam nogi ponad siłę jest tak trwać zabierając nędzne życie w zamian nic nie mogę dać nikt mnie jeszcze nie docenił wraz z posługą ostateczną w oderwaniu stóp od ziemi mam dać zgubę albo wieczność i też nikt się nie zachwyca w potępieniu raczej trwam Ja przeklęta Szubienica podłość ludzką dobrze znam
Kamertonka Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 dzięki Dyt mam nadzieje że temat nie zrazi czytczy do odwiedzin na mojej grzędzie pomyślałam że może ujawnię skąd zapalnik refleksji skłaniający do napisania tego tekstu więc to była taka kanapka: Pan Bruegel - Sroka na szubienicy (Taniec pod szubienicą), 1568. i Pejzaż z szubienicą - Pana Gintrowski no to pa
Aneta_Pikor Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Niesamowity wiersz, jestem pod wrażeniem.
okruszek i orzeszek Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Wieloznaczny ten wiersz i refleksyjny. Serdecznie pozdrawiamy :):)
Być Może Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 wolność dla szubienicy niech zabija się z miłości do ludzi :) podobało się pozdrawiam:)
Ewa_Kos Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 zaskakujące zakończenie - raczej spodziewałam się peelki "dyndającej" na sznureczku:) Przyjęłam to jako satyrę na,,,I niech tak zostanie:) Pozdrawiam:)) Ewa.
pannaK Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Niesamowity. Z wyobraźnią. Ciekawe zakończenie, bardzo, bardzo trafne... Na pewno będę do Ciebie wracać. Pozdrawiam. :)))
teresa943 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 nikt mnie jeszcze nie docenił wraz z posługą ostateczną w oderwaniu stóp od ziemi mam dać zgubę albo wieczność i też nikt się nie zachwyca w potępieniu raczej trwam Ja przeklęta Szubienica podłość ludzką dobrze znam bardzo wymowne...szczególnie tow oderwaniu stóp od ziemi mam dać zgubę albo wieczność w powiązaniu z zakończeniem... ładnie, ładnie i ciekawie... serdecznie pozdrawiam :)
Kamertonka Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 jejeku ale mam niespodziankę bardzo się cieszę nie przypuszczałam że ten tekst będzie ciepło przyjęty serdecznie pozdrawiam wszystkich zainteresowanych i zadowolonych będzie mi niezmiernie miło gościć państwa opinię pod innymi tekstami wszelkie wskazówki i rady mile widziane inni lepiej widzą nasze niedociągnięcia więc pozwolę sobie liczyć na Was pozdrawiam gorąco
Liryczny_Łobuz Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Świetnie dziewczyno! Obrazy były przecież nie raz natchnieniem dla Poetów - na przykład u Jacka Kaczmarskiego. Zainspirowałaś mnie - dziękuje:)) Marek
Kamertonka Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Łańcuszek szczęścia? mnie właśnie Pan Jacek szturchnął
Rekomendowane odpowiedzi