adolf Opublikowano 29 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Czy to co napiszę, zawsze mnie udźwignie? Tyle naciągniętych liter w jednym wersie, niczym naprężony zdaniem myśli miesień który słowo spija, a ono w nim milknie. Co jest doskonalsze? To, co doskonałe, czy to, co chce dążyć do doskonałości? czy tysiące trybów, bez wiecznej wartości, czy trochę emocji będących banałem? To pytanie ściszą do szelestu liści bo one szeleszczą tysiącem zapytań jacy my jesteśmy? a jacy my wszyscy dla siebie jesteśmy? Czas odnajdzie w rymach jedno wspólne brzmienie. Świat dziwnie niebieski od tysiąca żywych stąpających wierszy
teresa943 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 dla siebie jesteśmy? Czas odnajdzie w rymach jedno wspólne brzmienie. Świat dziwnie niebieski od tysiąca żywych stąpających wierszy każdy z nas jest inny, piszemy to, co w nas dla innych; jakże trudno dotrzeć do wnętrza drugiego czlowieka, jak trudno dociec, co chciał wyrazić autor w swoim wierszu, jak łatwo napisać o czyimś pisaniu: "babał", "kosz" nie znając przeżyć i osobowości autora Adolfie, taka refleksja na gorąco po przeczytaniu... może nie trafiłam, ale tak odbieram ten wiersz serdecznie pozdrawiam :):)
Mateusz-_Ulvhedin Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Piękny refleksyjny wiersz :) powoduje, że czytelnik wpada w zadumę (przynajmniej ja ;P) i mysli nad nim :) Otwartośc wiersza dla każdego jest tu wspaniała :)). Pointa pięknie podsumowuje całość :) Mi się baaardzo podoba :) Serdecznie pozdrawiam...
Sfinks13 Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2009 Mogę tylko powiedzieć iż to jest wspaniały wiersz bez komentarza serdecznie 13
Bea.2u Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 12. zgłoskowiec zadumany nad słowami bardzo z resztą trafnie. tylko wyróżnienie kursywą wydaje mi się zbędne, czytelnik i tak zauważy rozerwany wers, a pytania i tak są postawione poważnie. pozdrawiam /b
Rekomendowane odpowiedzi