Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 usiąść w poczekalni słów w ramkach samotności to jakby zdobyć siebie przeszywającego ciemności bzdurnej golizny zdań jakby utopić się w jeziorze żalu i odbijać od dna rozpaczy każde o którym nie wiem wyczekuje na peronie odlotu pas startowy oświetlony milionem kolorów startuj ty i ty reszta czeka nieprędko płynie życie z ramek się wysławia
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ehhh czytałam tak ukradkiem bo sie bałąm ze cos się sknoci... początek bardzo dobry, wręcz cudowny, łądne metafory łądnypomysł... do momentu "jakby utopić się w jeziorze żalu i odbijać od dna rozpaczy" coś się łąmie i potem już nie jest tak samo... A szkoda wielka... liczyłam na Twój dobry wiersz... będe musiała doczekać następnego. Coraz lepiej i tak... pozdrawiam Tera
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 mnie najbardziej podoba się finisz... ostatnia strofa puentuje doskonale zamysły autora... w środku słabiej, najbardziej drażni: 'jakby utopić się w jeziorze żalu i odbijać od dna rozpaczy każde o którym nie wiem wyczekuje na peronie odlotu pas startowy oświetlony milionem kolorów' zasadniczo duży + za dobry wiersz pozdrawiam kowalski [sub]Tekst był edytowany przez Michał Kowalski dnia 29-07-2004 12:47.[/sub]
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przymruż oczy w świetle nocy a zobaczysz co wiersz znaczy dzięki za przeczytanie i wskazanie ale "jezioro" to (wytłumaczę się) niebo a "każde" ma swoje zdanie - swoje zapatrywanie (kolory) - tyle o wierszu MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Michale za + - resztę uniosłem w poprzednim komentarzu MN
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 czemu cholera każdy jak usłyszy ze cos jest kiepskiego to sie tłumaczy ze komentujacy wiersa nie rozumie... przecie to istna paranoja... co to ma byc wogóle????????? jest kiepski i tyle... chcesz zebym zrozumiał (bo podobno nie rozumiem) napisz lepszy...
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie pożeraj - a "w ogóle" się pisze - poza tym jakoś mi dziwniej boś kobietą czy mężczyzną - raz tak raz siak - no nic o wierszu trzeba pisać - jeśli w oczach Twych wydaje się "kiepski" - specjalnie dla Ciebie nie pisałem .... cóż przymróż swe oczy wśród nocy MN
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nic ciekawego, żale, rozpacz, ciemność, samotność, życie, w jakiś tam zestawieniu słów mających wywołać na odbiorcy, czyli mnie.. właśnie? co? Pozdrawiam, Kai Fist
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 pisałeś specjalnie do mnie bo cytowałeś wypowiedź więc nie kręc... jestem hermafrodytą... zależną od humoru [Pan/Pani Tera - proszę nie reklamować się tutaj - obowiązuje skupienie na poezji - bezet] [sub]Tekst był edytowany przez Roman Bezet dnia 04-08-2004 12:46.[/sub]
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kai - abyś jak w tytule miał "recepturę" i dużo dałbym gdybyś ze mną wyjść zapragnął - chciałbyś poza skórę mocy tej uległ MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zapamiętam tę zależność humoru ja nie mam takiego wyboru MN
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 mój humor psuje się przez słowa innych, szczególnie jak odpieraja krytyke swoimi własnymi, wyciagniętymi z kosmosu wnioskami...
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a niech Ci me "jezioro" bedzie każdą porą dalekie i niech Cię w Twym "jestestwie" trzyma szyna życia "rama wyzbycia" MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ech bez żartów, gotów, startuj teraz moja kolej losu dobrze było widzieć Was tu dobrze było Was tu poczuć od koloru niebo w fali pedzi nicią wokół globu ja już w trasie - w pełnej gali tylem brał się do odlotu żeby wszystkim podziękować tym co wiersz ten przeczytali pożegnalna moja mowa może kiedyś los nas scali MN ps. dziękuję wszystkim było przyjemnie - wrócę może za parę miesięcy - jak tylko odpocznę
Gość Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 w poczekalni słów w ramkach samotności podobają mi się słowa jakich Pan używa...wiersz bardzo dobry jak dla mnie dużo lepszy od pozostałych pozdrawiam Marcin
Luthien_Alcarin Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 żal i rozpacz-poprowtu nie pasuja, reszta ciekawa Pozdrawiam Agata
Grzegorz Felcenloben Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz i rozpacz właśnie pasują - są świetnym komentarzem do tego weirsza. :-(((( Nie podoba się to "coś". bzdurne słowa nagie "wycieruchy" drzeć pasy do dna G.F.
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pożegnanie - większość nie wie kogo. Ani po co. Czas jak guma wyciera ślady na kartce. To inny wiersz, jak i Ty byłeś kimś innym (chciałeś być albo i nie :) Wracaj - jak będziesz gotów. Wracaj w sobie prawdziwym lub każdej postaci, która Ci przyjdzie do głowy. Bywaj Witku :) pzdr. bogdan
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marcinie - dziękuje MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Agato - dziękuję MN
Rekomendowane odpowiedzi