Krzysztof_Kurc Opublikowano 25 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 cały szeleszczący słów papierkami opakowany jak prezent urodzinowy toast za zdrowie dawno stracone nadzieje nie moje nie twoje gorzkiej prawdy filiżanka z łyżeczką cukru na dnie i teraz właśnie daje nam szansę ostatnią propozycję przetrwania razem musimy znów uciekać w sen o chałwie bakaliowej
Judyt Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 hm..puenta trrochę śmieszna, ale zdaje się, że ten dzień był pełen przemyśleń, a trwanie- ważna sprawa naj, hmm..w bananową chałwę uciekać? czyli w słodyczy więcej tak sobie interpretuję, dobrego dnia, J.(:
teresa943 Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 "uciekać w sen" czyli w marzenia o "słodyczy"... to tak jakby w rzeczywistości już nie byłaby możliwa konsumcja "chałwy bakaliowej" razem; no cóż? i tak bywa w życiu pozdrawiam :)
Sfinks13 Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 całość ciekawa jednak ten koniec, tak mi się wydaje zabiera kunszt wierszowi, jednak to tylko mój obietktywizm serdecznie 13
Krzysztof_Kurc Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chałwa może być w nadmiarze mdląca, w tym przypadku jednak nikt jej nie zje. Pozostaje jedynie śnić o niej, i o gorzkich migdałach w niej. Pozdrawiam KKK
Krzysztof_Kurc Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bywa, czasami lepiej śnić o czymś niż konsumować. Pozdrawiam KKK
Krzysztof_Kurc Opublikowano 26 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawi mnie, co Cię Sfinksie razi w zakończeniu? Pozdrawiam KKK
Roxana M. Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hmmmmm... Powstał jednak ten wiersz o chałwie bakaliowej..... Czekałam na niego. ;) A teraz, gdy go czytam - najbardziej mi się podoba filiżanka z łyżeczką cukru... To niesprawiedliwe! :)))) Zastanawiałam się właśnie, co jest z tą pointą.... Gdybyś wyraźniej określił swoją intencję pod koniec.... Przedostatni wers miesza.... Nie wiadomo, czemu uciekać.... Albo słowa zbyt liczne.... Nie wiem, bo to nie mój wiersz... Ja bym może w ogóle wywaliła ten przedostatni wers.... Pozdrawiam.
Grażyna_Kudła Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to trochę jak o słodkim cukierku maczanym w truciźnie, tyle że tu odwrotnie ale na jedno wychodzi bo w życiu tych "smaków" wymieszać się nie da czasem słodko, czasem gorzko, zależy co dzień przyniesie, bo "życie to pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo co ci się przytrafi" jakiś Forrest coś tak... pozdrawiam
Krzysztof_Kurc Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To „razem” jest lekko przewrotne. Śni się sypiając obok siebie, o czymś innym. Chałwa jest królową słodyczy. Każdy ma swoją chałwę do wyśnienia. Można uciekać od siebie „razem”, w marzenie? ;) …przetrwania razem….. Może masz rację, za dużo słów. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Najprzyjemniejsze połączenie to czekolada z chilli, zwłaszcza na gorąco. Trzeba znaleźć własny smak życia, taki żeby było łatwiej przełknąć truciznę. Dzięki Grażyno za czytanie. Pozdrawiam serdecznie Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi