Magda_Tara Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Pomóżcie, potrzebuję wierszy nt. "ZDROWIE TO POEZJA" na tablicę gimnazjalną, a więc nie mogą być "powyginane", erotyczne, muszą być comme il faut ! i na jutro!! (no może być pojutrze) :(( nowe, lub namiary na stare, napisane już. od tego zależy wysoka średnia na świadectwie, czyli....życie !!!! Dziękuję za pomoc - tak z góry, na wszelki wypadek :*
Jimmy_Jordan Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 ile ty masz lat złotko? no tak... to tłumaczy bezsensowność pytania, poezja z natury rzeczy jest bowiem przeciwieństwem zdrowia.
Magda_Tara Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 ja to wiem, mądralo ! napisz mi wiersz lepiej ! zaprzecz swojej tezie !dowieść tezy jest łatwiej! dawaj wiersz! :))
adolf Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 o_O ale że to nei może być np. Kochanowski na zdrowie ? ;D
Magda_Tara Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 może i już jest ! ale tablica jest duża, wierszy ma być dużo! O! w tym rzecz! dzięki Adolfie :*
M._Krzywak Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Np. Kazimierz Wierzyński i tomik "Laur Olimpijski" (1927).
Jimmy_Jordan Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Defilada atletów i skok o tyczce? serce co maraoński wytrzymuje bieg... ale, mimo trafnego przykładu, zdania nie zmieniam.
Magda_Tara Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Defilada atletów i skok o tyczce? serce co maraoński wytrzymuje bieg... ale, mimo trafnego przykładu, zdania nie zmieniam. względem...? jeśli tego co myślę, to ja też nie!!! ale kobita od w.f. chce się dowartościować !!!! ręcami gimnazjalistów!
HAYQ Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Litwo! Ojczyzno moja! Ty jesteś jak zdrowie; Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie, Kto cię stracił. Dziś piękność twą w całej ozdobie Widzę i opisuję, bo tęsknię po tobie. Pan (Mickiewicz) Tadeusz, Adam ? ;)- Nie chce pani znać stanu swego zdrowia? - Wiem, jaki jest - odparła Weronika. Mój stan to nie to, co widzicie w moim ciele, ale to, co dzieje się w mojej duszy. Paulo Coelho
Magda_Tara Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :* :* za obydwóch dzięki :D za obytrzech właściwie!
Adam Rozezweig Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 oooo mam jeszcze jeden ! Gimnazjalisto, jeśliś chwat ciesz się zdrowiem, bo z biegiem lat, będzie już tylko chujowiej.
Almare Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 "Adio pomidory" J. Przybora. plus obrazy G. Arcimbolda !!! plus "Rzepka" J. Tuwim. plus www.lena.libra-wrd.pl/Wierszoteka/Warzywa_owoce.htm :))))))))))))))))
Magda_Tara Opublikowano 25 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 dziękuję, dziękuję, dziękuję i o więcej proszę, termin się ciut przedłużył :))
Robert_Siudak Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 HAYQ , proszę , tylko nie Coelho ;D!
Magda_Tara Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Dziękuję Wszystkim :D pomogliście :* :*
Wiesiek Drzewiecki Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Na zdrowie Szlachetne me zdrowie! Czy ktoś Ci to powie, Że z Tobą, kolego... Że coś jakby tego... Jest DOBRZE! Ale w połowie! Piszę to jako były sportowiec. Kiedyś "bawiłem się" w podnoszenie ciężarów. :) A to "w połowie" jest synonimem tzw. "gestu Kozakiewicza".
Magda_Tara Opublikowano 29 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2009 Bardzo dziękuję wierszyk piękny i...zdrówka życzę !! :*
Rekomendowane odpowiedzi