Sfinks13 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 opadły zmęczone powieki jak liście na wrzosowisko w mózgu rodzi się poezja kreując rzeczywistość myśli kłębią się w koło ciemność okryła światłość szary pył z nich pozostał i strzępy porwanych słów amnezja wszystko zatopi w zakamarkach umysłu na pocieszenie zostaną liryczne kryształowe łzy
aluna Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaczarowałeś ...podoba mi się! Cieplutko!
teresa943 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w lirycznych utworach uwieczniają się najgłębsze przeżycia poety, fajny zamysł...aż korci zamienić wiersz na biały :) serdecznie pozdrawiam 13:)
Sfinks13 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Alunko dzięki że wpadłaś i miło za taki koment serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Krysiu czasami mam tak , że rym wpada przez przypadek, albo jak go nie ma to kiepsko się czyta, czyli załamuje się rytm i nie mogę znależć równoważni, ale jeżeli chcesz zmienić to nie ma sprawy, gdyż ja już nie podołam temu wyzwaniu. dziękuję za odwiedziny i sugestie 13
Pablo_Pikaso Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. co zauważyłem czytając Twoje wiersze, że poezja jest częścią nie tylko twojego życia ale Ciebie samego a potwierdzają to Twoje komentarze - z nich też wiem że masz urwanie głowy z klawiaturą stąd podejrzewam wkradła się literówka "która kreuje rzeczywistość chyba że pogubiłem sens 1 czy poezja kreuje rzeczywistość? - wtedy może 3w: w mózgu rodzi się poezja 2 czy poezję kreuje rzeczywistość? sorki za zamieszanie szacuneczek
teresa943 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 zmęczone powieki opadają jak liście mózg rodzi poezję kreując rzeczywistość kłebek myśli i ciemność okrywa światło tylko szary pył po nich oraz strzepy słów zatopi amnezja w zakamarkach umysłu pociechą kryształowe liryczne łzy sorry 13! nie bierz tego pod uwagę...wiersz mi się podoba, więc za Twoim przyzwoleniem troszkę z nim... hehe..."pohasałam" :))) pozdrówki na dobry dzień :) Krysia
Sfinks13 Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Krysiu ładnie to zmieniłaś i podoba się bardzo to hasanie, masz,, talenta" Serdeczne dzięki za korektę i czas oraz odwiedziny kłaniam się 13
Sfinks13 Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Pablo miło Cię gościć Myślałem nad 3 wersem i nawet już chciałem zmienić na taką formę jak Ty przedstawiłeś, ale jednak nie zmieniłem. Chyba formalnie to masz rację, ale nie ma tego złego. Z tym ,, kreuje" , to szukałem czasownika niedokonanego i wyuzdanego, a może zamiast roić myśleć itp można w myślach kreować świat sam nie wiem, ale tak mi podpowiada intuicja, gdyż pisząc nie sięgam po słowniki i leksykony. serdecznie dziękuję za odwiedziny i cenne sugestie, gdyż zawsze je poważnie rozważam, a co kilka głów to nie jedna i można się wiele nauczyć i dużo zyskać z konkretnych komentarzy serdecznie 13
Pablo_Pikaso Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może tak jak proponuje Teresa "mózg rodzi poezję kreując rzeczywistość" (albo kreującą rzeczywistość) wtedy zostanie zachowany Twój zamysł i poprawność szacuneczek
Sfinks13 Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Pablo już ten wers zmieniłem, jak napisała Teresa,, kreując rzeczywistość" tak lepiej brzmi. serdecznie 13
Poskromiciel_Piura Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Ja bym chyba nic nie zmieniał, ogólnie Ci dobrze wyszedł. Pozdrawiam.
Pablo_Pikaso Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok szacuneczek
Sfinks13 Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poskromicielu witam Cię miło teraz ogólnie myślę , że jest ok, ale rację miała Krysia i Pablo, gdyż czytasz już po zmianie ostatniego wersu 1 strofy, ale bardzo dziękuję za tak miły koment i za wpis pod wierszem. Człowiek istota omylna , a dobre rady zawsze są w cenie serdecznie 13
Poskromiciel_Piura Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 No racja, nie widziałem poprzedniej wersji, ale ta jest ok jak dla mnie. Trzymaj się!
Sfinks13 Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Poskromicielu ze wzajemnością serdecznie 13
Grażyna_Kudła Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sfinksie to mi tak najbardziej... powinno przejść do złotych myśli wnosi nowe spojrzenie i na poezję i na rzeczywistość w ogóle cały wiersz bardzo... pozdrawiam serdecznie
Sfinks13 Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Grażynko dziękuję za miły koment aż mnie uniosło z fotela przez tak sympatyczne słowa, które mnie zaskoczyły w pozytywnym kierunku obym tylko skrzydeł nie dostał dzięki cieplutko i serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Krysiu za pomoc, jak i Pablo i co ja bym bez Ciebie zrobił:):):) Lubię Cię , gdyż zawsze można na Tobie polegać, miłej nocki i super weny życzę serdecznie i cieplutko 13 ????????
Rekomendowane odpowiedzi