Dama Kameliowa Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Ukradkowe spojrzenia, przelotne uśmiechy Cóż ze mną się stało? Jakoś tak niezwylke się zachowuję Wiatr wznosi mnie na wyżyny mojej fantazji Czekoladowa ścieżka uprzyjemnia mi drogę Zbuntowane kwiaty,śpiewają swoją pieśń Cóż się ze mną stało? Jestem jakaś inna, Baletki leżą gdzieś bezwładnie rzucone w kąt,skamlą o przebaczenie A ja taka jakaś nieczuła Kurz na drewnianej podłodze Odskakuje ode mnie ze strachu, gdy przechadzam się po pokoju Gdy spoglądam w lustro widzę tylko te oczy,które wyrwane z mroków przeszłosci,krzyczą bólem prawdy Tylko dlaczego ta prawda tak boli? Cóż sie ze mną stało? Gdzież podziała się delikatność Świtezianki o poranku? Czy to sen czy jawa jest? Jakieś mary widzę,niby prawdziwe one A przecież śnię,pomimo tego,że Życie zabiło moje sny, Tak wzięło je i powiesiło na strunach rzeczywistości I gdzieś nad potokiem mych uczuć Jest ów dolina,gdzie przeszłość żywa Gdzie teraźniejszość to dar, a przyszłość tajemnicą jest Cóż się ze mna stało, żem jakaś inna? Dopuściłam się tego moralnego Kazirodztwa, Zdradziłam swoje życie,ze śmiercią To jesienny wiatr mi o tym przypomniał A przecież tak bardzo kochałam to co miałam To co takiego sie ze mną stało?? Uschnięta roża przypomina,że wszystko przemija,a to co trwałe kiedyś umiera Zmieniłam się,być może dorosłam Uratowałam innych, a siebie zabiłam....
Elwircia Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 literóweczki i tak troszkę haotycznie :) Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi