Marcin Gałkowski Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 chodź ze mną na pustynię ja ci pokażę słońce zaczniemy się kochać mając rozbite wargi podniesiesz lewą rękę dam ci całe królestwo wszystkie jego pałace i nie będziesz bać się deszczu powiedz coś w co uwierzę ty piasek masz we włosach i wiesz nikt nie widział wiatr pozacierał ślady podejdź do mnie dziewczynko weź z sobą garść krzemieni a kiedy wrócimy rozstąpią się przed nami rzeki spodnie mam wytarte znoszoną kurtkę i buty wczoraj widziałem ślepego psa ale my pójdziemy cicho jak mróz świt i tak przypełza położy nas spać świt i tak się doczołga położy nas spać wypływa ze mnie sam tytoń(14/15/16 V 2009)
Michał_Zawadowski Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 to też przerażające, przynajmniej ostatnia część
Marcin Gałkowski Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 właśnie poszedłem się powiesić z tego tytułu albo coś. pozdrawiam G. edit: końcówka zmieniona, co do tej części przyznam rację, że było tak sobie.
Marcin Gałkowski Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 hmm, poczytam to jako komplement;P i dobrze wiesz dlaczego:D muzo;)
Dariusz Sokołowski Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nudny
Marcin Gałkowski Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 bywa i tak dzięki za wizytę w każdym razie pozdrawiam G.
Franka Zet Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Marcin, niestety, nie trafia do mnie ostatnio Twoje pisanie. Coś się zmieniło i ja tego cosia nie lubię ;) Pozdrowienia :)
emil_grabicz Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Chyba muza pomsty i smutku natchnęła Cię do tego wiersza. Tutaj nic się nie dzieje. Nie pokusiłeś się też o bardziej oryginalne metafory. Efekt mizerny. Trzeba czekać na dobre wiatry. I w porę ustawić żagiel. Zrób zwrot przez sztag dziobowy i halsuj do bajdewindu i czekaj na podmuch... weny. Pozdrawiam :)
mały_dzielny_toster Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 No i pięknie :) Gorrrąco :)
Marcin Gałkowski Opublikowano 19 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2009 Franka Zet: no cóż, tak się zdarza czasami;). emil garbicz: ej, muzie daj Pan spokój:D. a tekst... tekst powstał w sumie pod kawałek, więc tematyka jest narzucona trochę przez muzykę. poza tym, tym razem chciałem uspokoić, nie walić w twarz. mały dzielny toster: no, cieszę się:D
Mr._Żubr Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Najlepsza strofa z kure... królestwem.
Marcin Gałkowski Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 gerontion, Mr. Żubr: dzięki=)
Toby Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Podoba mi się to liryczne bajerowanie "dziewczynki", jest męskie bez owijania w bawełnę :) Pozdrawiam t.
Marcin Gałkowski Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 w sumie to tekst rockowego kawałka (progressive, psychodela, ale jednak rock=), więc inaczej być nie może=). dzięki za wizytę pozdrawiam G.
Rekomendowane odpowiedzi