aluna Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Mamo tak tęsknię za Twoim ciepłem brak mi nieba Twojego spojrzenia oczekiwania powrotów wracam do łąki gdzie razem zapamiętywałyśmy zapachy jesteś dla mnie królową czarodziejką z bajki dotykając różdżką moich marzeń życzyłaś spełnienia z Tobą mamo zawsze i na zawsze (mojej kochanej mamie)
aluna Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Niezmiernie miło Fagot!!! Serdecznie!
czarna porzeczka Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 aluno rozczuliłaś mnie tym bardziej że zbliża sie dzień matki
Bernadetta1 Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 oj ciezko:) taki temat zawsze rozczula..:)mysle,że nie tylko mnie aluno:)pozdrawiam
aluna Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Droga czarna porzeczko czytanie i za...odczucia...! Ukłony ...i dla mamy...!
aluna Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Droga Beatko dziękuje za wyrażenie swojego...! Samych serdeczności...dla mamy także uściski...!
Krzysztof_Kurc Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Ciepło i jasno. Pozdrawiam KKK
aluna Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krzysiu pisałam to co czuję ...pierwszy raz ...wprost ...na portal...! Serdeczności!
Franka Zet Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Aluno, tak szczerze z serca napisane, każdy się pod tym podpisze. Parę rzeczy jednak bym przycięła i może takMamo tak tęsknię za Twoim ciepłem tak mi brak słońca spojrzenia błękitu oczekiwań powrotów wracam myślami do łąki gdzie razem zrywałyśmy niezapominajki jesteś dla mnie królową czarodziejką z bajki dotykając różdżką moich marzeń życzyłaś spełnienia z Tobą mamo zawsze i na zawsze (mojej kochanej mamie) Usunęłam "wróżkę", bo się plącze z "różdżką", ale może nie powinno się poprawiać takich osobistych wierszy ? Jesteś szczęśliwa, że jeszcze masz mamę, kłaniam się Jej i pozdrawiam Was obie :)
joaxii Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie dyskutując o pięknie uczuć i intencji - niestety, przeczytawszy ten tekst miałam wrażenie, że to wierszyk napisany w laurce przez przedszkolaka. Zdecydowanie uważam, że Mama zasługuje na coś więcej niż niekontrolowaną eksplozję afektu, zwłaszcza ze strony córki-poetki. Pzdr., j.
aluna Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie dyskutując o pięknie uczuć i intencji - niestety, przeczytawszy ten tekst miałam wrażenie, że to wierszyk napisany w laurce przez przedszkolaka. Zdecydowanie uważam, że Mama zasługuje na coś więcej niż niekontrolowaną eksplozję afektu, zwłaszcza ze strony córki-poetki. Pzdr., j. Moja mama była nauczycielką to ona zaszczepiła mi milość do poezji i literaturty ...dlatego wlaśnie tak prosto ...z serca!!! Pozdrawiam!
joaxii Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie dyskutując o pięknie uczuć i intencji - niestety, przeczytawszy ten tekst miałam wrażenie, że to wierszyk napisany w laurce przez przedszkolaka. Zdecydowanie uważam, że Mama zasługuje na coś więcej niż niekontrolowaną eksplozję afektu, zwłaszcza ze strony córki-poetki. Pzdr., j. Moja mama była nauczycielką to ona zaszczepiła mi milość do poezji i literaturty ...dlatego wlaśnie tak prosto ...z serca!!! Pozdrawiam! A nie uczyła, że wiersz to też forma i nie wszystko co szczerze i prosto z serca jest wierszem?.. I jaka jest różnica między prozą Dostojewskiego a Mniszkówny też nie?.. ;) Również pozdrawiam, j. :) PS. Własnie dlatego nigdy nie napisałam wiersza dla mojej mamy - zbyt trudno o dystans, który jest niezbędny, by wiersz był dobry. A uważam, ze mama zasługuje na najlepszy wiersz, pod każdym względem.
aluna Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Franko za ...oczywiście .że zmienię!Cenie sobie bardzo Twoje uwagi!!!! Serdecznie za ukłony i pozdrowienia! Odkłaniam i odwzajemniam!
Emu Rouge Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Popieram joaxii. Chyba nie wypada minusować "wiersza" na Dzień Matki, ale obiektywnie rzecz ujmując uważam, że jest on kiepski i banalny. Gdzieś bliżej początku zatrzymał mnie fragment: "oczekiwań powrotów wracam myślami" - nie za dużo tego wracania?? W końcówce natomiast dziwi mnie, dlaczego czarodziejka życzy spełniania marzeń, bo zawsze mi się wydawało że czarodziejki nie życzą, tylko spełniają, zwłaszcza przy pomocy różdżki. Ogólnie, przedszkolakom może by się bardziej spodobał;) Niemniej pozdrawiam serdecznie obie panie:) aga
aluna Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Dziękuje Emu za czytanie i komentarz! Niezmiernie mi miło za życzenia , które odwzajemniam!!! Mama ma problemy ze zdrowiem....dlatego napisałam tak wprost ...po prostu! Wydrukuję Jej wiersz na pięknym papierze ...umieszczając jej zdjęcie jak była ...mloda a ja małą coreczką...! Serdecznie!
aluna Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 joaxii nigdy w życiu nie zminusowałabym dedykacji...a w szczególności dla osoby dla mnie najdroższej MATKI! Przykro! No co cóż!
Agata_Lebek Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Mamo tak tęsknię za Twoim ciepłem brak mi nieba Twojego spojrzenia oczekiwania powrotów wracam do łąki gdzie razem zapamiętywałyśmy zapachy Tyle wykombinowałam i myślę nad resztą, ale mam za mało danych... Świetny pomysł, z realizacją trochę trudniej. Myślę, że list też byłby wspaniałym prezentem. Na szczęście mamy kochają także nasze niedoskonałości :)) Pisz do Niej, mów i słuchaj... Pozdrawiam ciepło.
joaxii Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aluno, to jest forum poetyckie. Nie miałabym nic przeciwko temu, gdybyś wydrukowała Mamie wiersz i dała jej w jakiejkolwiek formie, byłby to piękny gest i na pewno zostałby doceniony. Ale tu jest forum poetyckie, na którym dyskutuje się o tekście, z pominięciem całej otoczki typu dla kogo, dlaczego itd. A tekst jest, IMHO, słaby. Nie oceniam szczerości uczuć, intencji itd., tylko tekst literacki. Sorry, ten jest kiepski i moim zdaniem nie nadaje się na Z. Pzdr., j.
aluna Opublikowano 14 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje Agatko za...nie omieszkam wykorzystać~! Serdeczności!
Rekomendowane odpowiedzi