adolf Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Jeszcze nie dzwonią swymi liśćmi drzewa I wiatr się nie drze na sto mniejszych wiatrów Ktoś znów na źródła potoki nawleka Inny chce innych, niespokojnych czasów Liście wypuszcza, wiatr, co sam jest drzewem, Które zakwitło wcześniej niż powstało Chcąc wodę ściszyć, co się pyszni niebem, By w noc oddała, to co w nią upadło. Bo ile pojąć myśli nie są w stanie Tyle przewieje, wiatr nim sam zaniknie On jeden myśleć potrafi o zmianie, I sam się zmienia, choć jest zawsze… w tyle. Wie ile piasku wyprzeć z ziemi może Stopa, co znaczy nieprzebytą ścieżkę … Tyle zajmuje miejsca w skale człowiek Tyle trwa zapach, który kwitnie w wietrze. I tyle echo powtórzy po tobie nawet gdy milczysz i mimo słów braku Aby coś zacząć, zacznij tego koniec I nigdy nie studź echa w gardle lasu
Pablo_Pikaso Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wg mnie lepiej by brzmiało "nie tłum echa w gardle lasu" tak w ogóle to bardzo mi się podoba to "gardło lasu" z którego wydobywa się echo i jeszcze: "to, co w nią upadło" myślę, że upadać można na coś, a nie w coś szacuneczek
aluna Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Przepięknie adolfie...! Aż mnie wiersz przenikł na wskroś! I to .. ..I tyle echo powtórzy po tobie nawet gdy milczysz i mimo słów braku Aby coś zacząć, zacznij tego koniec I nigdy nie studź echa w gardle lasu .. Wspaniale!!! Uściski!
Niemy Krzyk. Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 Mi również się podoba:) pozdrawiam..(:
teresa943 Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 I tyle echo powtórzy po tobie nawet gdy milczysz i mimo słów braku Aby coś zacząć, zacznij tego koniec I nigdy nie studź echa w gardle lasu z przyjemnością wracam tu i czytam serdecznie pozdrawiam Adolfie :)
Judyt Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 podoba się, bardzo ewaulowało to pisanie Twe; J.
Rekomendowane odpowiedzi