Kuba Boryczka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 psy zawodzą przy księżycu. i ty, z mistycznym półpiersiem – fazą wyuczoną w pełni – na wierzchu, nasiąkłaś życiem jak szmata brudem. a-sentymentalnie, ja zawodzę w praktyce. nieśmiało wracałem. a słowo nieść miało po palecie znaczeń wszystkie twoje zdrady i ucieczki przed proporcją. głowa jak globus byłaby światem. nos jak pomyłka – wieczną zagadką. szminkowane usta – prawdziwą purpurą karminem szkarłatem. rozdarłaś się na mnie. klasycznie – bezradny wobec wrzasku, tu trzeba awangardy. a Picasso nie żyje
Wiktor Desiczewski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jak na mój gust to wiersz ma coś w sobie co przyciąga... dla mnie ciekawy tytuł, ciekawe zakonczenie... i ogólnie plus... lubię takie wiersze
Mariusz Polakowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pociąga i drażni. Monsieur Kostrowicki pewnie się cieszy w tym swoim siódmym kręgu piekieł (gdzie jak wiemy od Herberta trzymani sa poeci). Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 bardzo mi się spodobał Twój wiersz...napisałeś coś fantastycznego dodaje do ulubionych pozdrawiam
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "głowa jak globus byłaby światem. " - świetny fragment świetny wiersz, bardzo mi się podoba. ale ja juz kończe bo jeszcze sobie poczytam :P Tera
Kuba Boryczka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dziękuje za komentarze. ten wiersz to takie moje "papa" dla poezji.org zdravim
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. skąd te "papa" chcesz jak picasso co już go nie ma a kreski pozostaną - o nie panie Kubo - masz swój talent w pisaniu więc skoro Picasso nie żyje zasiądź na jego tronie i posiedź w kreskowej koronie MN
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz jest pięk...., a co to za papa, Panie Kubo?! Szkoda :( i Pana wierszy, i komentarzy (no i tej "Poetyki stosowanej"). Może coś się da zrobić? :) zdravim - pzdr. bezet
Rekomendowane odpowiedzi