Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 powiedzmy że jest to park koronny z szyszką miast berła nad igliwiem zeschłym wdeptany stopą zdobywcy księżyca - ten jeden krok spoza gałęzi twarz w twarz a może tylko usta zasłania noc widok lub igliwie odrasta liście drżą lecz nie odfruwają do ciepłych spojrzeń nieba nad okolicą której wyrwany skrawek uznano za park za spotkanie schronienie miłosnej chwili lub krok do wczoraj szyszka wisiała lub księżyc [sub]Tekst był edytowany przez Messalin Nagietka dnia 26-07-2004 20:09.[/sub] [sub]Tekst był edytowany przez Messalin Nagietka dnia 26-07-2004 22:25.[/sub] [sub]Tekst był edytowany przez Messalin Nagietka dnia 26-07-2004 23:04.[/sub]
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 możęby ktoś coś ... choćby z bicza ... choćby z przekąsa MN
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Na początek proponuję zlikwidować przecinki i chyba dobrze zrobiłaby jakaś wersyfikacja. "za spotkanie schronienie" - ? Cmok, Catalina
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o co chodzi z tą wersyfikacją - "spotkanie" i "schronienie" myślę, ze to rzeczowniki nonie? Mogłabyś podpowiedzieć? ...a przecinki zlikfidowałem już ... MN
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Proponuję tak - będzie się lepiej czytało: powiedzmy ze jest to park koronny z szyszką miast berła nad igliwiem zeschłym wdeptany stopą zdobywcy księżyca - ten jeden krok spoza gałęzi twarz w twarz a może tylko usta zasłania noc widok lub igliwie odrasta liście drżą lecz nie odfruwają do ciepłych spojrzeń nieba nad okolicą której wyrwany skrawek uznano za park za spotkanie schronienie miłosnej chwili lub krok do wczoraj szyszka wisiała lub księżyc Cat
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję MN
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 takie zwroty jak np. "miast" nie pasuja do takiego wiersza... cos w tym widze ale wymaga o jeszcze dużo pracy (na mój gust oczywiście)... narazie nie bardzo mi się podoba... pozdro. Tera
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to weź pod uwagę "miast berła" i z czym Ci się to kojarzy? MN
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 to po prostu nie pasuje... i moze mieć dwa znaczenia, co raczej nei jest plusem tego wersu... zresztą moznaby poprawic literówki, np. "ze" - "Że" pozdrawiam Tera
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok - z literówkami - wporządku - ale poczytaj tę dwuznaczność skrawka wersu - może plusem się nie stanie ale używką wiersza choć będzie - co w takim wypadku wstawiła byś w te miejsce? Jaką masz propozycję? MN
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ależ to kwestia gustu... czemu masz cos poprawiac skoro Tobie sie to podoba.. dla mnei lepsze juz by było gdyby zastąpic to "w miejscu berła"... nie zmieniaj jeśli Ci sie podoba... nie jestem tego warta hehehe :)) pozdrawiam Tera
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no i "miast" podążyć do przodu w "miejscu" stanęlismy MN
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 kwestia gustu, mnie tam to razi i tyle
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w kweście gustu to "miast" na "zamiast" wymyśliłem ale to zbyt daleko od zasiedlenia - bo w wierszu o parku pani Tero - a park jedynie "narodowy" bywa poza "sypialnią" i "robocizną" MN
Emilia Zone Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 bardzo ciekawy wiersz zaintrygował mnie może to wina tego, że właśnie puścili "między ciszą a ciszą" :)) więc powiedzmy... że mi się podoba :) i nie pozbywałabym się "miast" mnie nie przeszkadza "liście drżą lecz nie odfruwają" - to mi się najbardziej podoba :)) pozdrawiam Emilka
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję co znaczy "między ciszą a ciszą"? jesli można MN
Emilia Zone Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to fragment z piosenki "cichosza" :)) Grzegorza Turnau :)) pozdrawiam Emilka
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to zrozumiałem - i jestem w lekkim szoku, ze "między.." z moim się ułożyło - a może tylko się zarumieniłem jak to co pomiędzy ciszą a ciszą MN
Johana von Maahn Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Coś jest w tym wierszu...Coś, co sprawiło, że musiałam do niego kilkakrotnie wrócić... Jego klimat jest niepowtarzalny. A dwa pierwsze wersy -według mnie- genialne. Dzięki. JvM
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no cóż - powiedzmy ... - takie coś przeżyłem - takie coś udało mi się odmalować - dzięki, że się podobało MN
Rekomendowane odpowiedzi