f.isia Opublikowano 1 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 (miejsce akcji: szczere pole) słowa brzęczące jak muchy odgania milczenie wyrazem ______________________ ;) eeeedit - znaczy suplement ;)panta rhei gdy pośród pól matowych złota rybka potoczność rozmienia na chwile – czas nie może być lepszy żniwakońce świata się wiążą w wielki snopek a płomienna rubaszność rżyska kluje nieznośnie chronicznego feniksa
emil_grabicz Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Och, czekaj Ty leniu skończony... ! Ja Ci dam bzyczenie much! To wszystko!!! Twoja vis comica przeszła moje najśmielsze oczekiwanie. Wiwat kura, choćby i pypciowata! Krótki sens, tej "długiej treści": nie masz czasu i odganiasz się przed pisaniem, jak przed natrętną muchą... a jak tak czekałem... no dobra, życie jest krótkie, a sztuka czekania długotrwała. Czyżby PITolenie było w tym roku bez odpisów? Humor jest, ale w barwach antracytu. Pozdrawiam F.isię Pończoszankę i czekam na poezję. Ok? :)
zak stanisława Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a niech mnie f.isiu, Twoje libretto przeszlo moje oczekiwania (czyt.odszczekiwania) slowa jak muchy, a ona milczy, nie zabija?(czy.zapija?)po nich? cmoook f.Isiu!
BARBARA_JANAS Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 f.isia wiem, że trudno opuścić org.-anizację, to fantastyczna gra w pchełki... ;) Pozdrawiam
Ewa_Kos Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 uwielbiam takie "maleństwa", ale dodam nie bez racji, że szczere jest tylko pole:)) a więc jest myśl. jest miniaturka:)) Pozdrawiam:)) Ewa.
Wilcza Jagoda Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. racja, w szczerym polu krzyz pa W>J>
f.isia Opublikowano 3 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bujając w obłokach wyPIToliłam "bawełnę", i zupełnie niechcący wylądowałam na wacie - wcale nie miękko, za to na miętkich nogach, bo jeszcze nie wiem na ile mnie skasują za tę "przyjemność" :( chyba muszę reaktywować szachrajkę, - tamta była bardziej rozgarnięta niż fisia, bo jeśli coś popełniała - to z premedytacją, nawet "połezję" (księgowego tyż miała...) ;)
f.isia Opublikowano 3 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a niech mnie f.isiu, Twoje libretto przeszlo moje oczekiwania (czyt.odszczekiwania) slowa jak muchy, a ona milczy, nie zabija?(czy.zapija?)po nich? cmoook f.Isiu! moje oczekiwania też przeszło za dużo muchów mam do "wypackania" ;) cmok Podróżniczko, :)
f.isia Opublikowano 3 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. teraz jestem cichociemna ;)
f.isia Opublikowano 3 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hihi a na dodatek, "szczere pole" idealnie nadaje się na "pole rażenia" ;) hej, Ewo :))
f.isia Opublikowano 3 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. racja, w szczerym polu krzyz pa W>J> Wilcza, a to specjalnie dla Cię :panta rhei gdy pośród pól matowych złota rybka potoczność rozmienia na chwile – czas nie może być lepszy żniwakońce świata się wiążą w wielki snopek a płomienna rubaszność rżyska kluje nieznośnie chronicznego feniksa ;)
Wilcza Jagoda Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. racja, w szczerym polu krzyz pa W>J> Wilcza, a to specjalnie dla Cię :panta rhei gdy pośród pól matowych złota rybka potoczność rozmienia na chwile – czas nie może być lepszy żniwakońce świata się wiążą w wielki snopek a płomienna rubaszność rżyska kluje nieznośnie chronicznego feniksa ;) oooo, zniwa - suuuper wielki uklon dlacie
Pancolek Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. racja, w szczerym polu krzyz pa W>J> Wilcza, a to specjalnie dla Cię :panta rhei gdy pośród pól matowych złota rybka potoczność rozmienia na chwile – czas nie może być lepszy żniwakońce świata się wiążą w wielki snopek a płomienna rubaszność rżyska kluje nieznośnie chronicznego feniksa ;) Za to plusik ;)
f.isia Opublikowano 4 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wilcza, a to specjalnie dla Cię :panta rhei gdy pośród pól matowych złota rybka potoczność rozmienia na chwile – czas nie może być lepszy żniwakońce świata się wiążą w wielki snopek a płomienna rubaszność rżyska kluje nieznośnie chronicznego feniksa ;) Za to plusik ;) co prawda wyrosłam już z gałowania, ale też plusika miotłą nie pogonię ;)
JacekSojan Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 wiersz spełnia postulat Norwida, aby milczenie stało się częścią mowy - wyrazu; błyskotliwie! a drugi wierszyk równie urodny; gratuluję! a ten fenix to chyba Twoje przeznaczenie... pozdrawiam! :) J.S
f.isia Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prędzej kura - też lubi dziobać w jedno miejsce ;) edit: o kurcze... właśnie odkryłam, że chciałabym stać się kurą domową hihi kurką - złotopiórką (w futrze z "oskubanego" feniksa) ;)
JacekSojan Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prędzej kura - też lubi dziobać w jedno miejsce ;) edit: o kurcze... właśnie odkryłam, że chciałabym stać się kurą domową hihi kurką - złotopiórką (w futrze z "oskubanego" feniksa) ;) - to odkrycie godne encyklopedii! lubisz być skubana (albo jesteś)! no to teraz tylko czekać na lisa (niekoniecznie Tomasza); :)) J.S
f.isia Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. po dłuuuuuuuuugim namyśle stwierdzić mogę, że 1. jestem skubana! - subiektywnie, obiektywnie i notorycznie 2. w rewanżu mam ochotę oskubać.... kogokolwiek ;)
Rekomendowane odpowiedzi