Baba_Izba Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 „słowo spadnie nie jest słowem właściwym nie objaśnia tego ruchu ciała i duszy w którym przemija człowiek współczesny” * *„SPADANIE” ( fragment) – Tadeusz Różewicz żyją we mnie narodzeni nienarodzeni daleko od siebie dla siebie znaczenia imion symbolu chichotem zawieszonym w próżni wypominaniem zadośćuczynienie zręcznością w rzucaniu kamieniem bez poczucia winy trwaniem wraki świadczą prawdę na dnie nie poznasz znajdując na brzegu to tylko pozory fragmentów zatopionych w głębi pamięć jest zawodna
Judyt Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 przeczytałam, pisałam coś na temat ale mi się skasowała wypowiedź dość obszerna zatem tyle o ile, J.
teresa943 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 nie zgłębisz znajdując na brzegu to tylko pozory fragmentów zatopionych w głębi pamięć jest zawodna No i jest nad czym podumać. Tymczasem sobie z tym pochodzę. Serdecznie pozdrawiam - Krysia
Magda_Tara Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 piękny, poruszający wiersz, Babo Izo... :) i boli ten wiersz, i wcale nie mniej. ojjj, Babo, jak pięknie. :*
kasiaballou Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 aha... - do zapamiętania, Izka - dobrze prawisz pozdrawiam kasia ;=)
Danka Kot Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 [ komentarz został usunięty przez administrację portalu ]
Baba_Izba Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Judytteresa943Magda TaraDanka Kot Bardzo dziękuję za przeczytanie i komentarze, przepraszam, że wszystkim - jednym zapisem, ale korzystam z grzeczności posiadacza komputera, mój w naprawie. Serdeczne pozdrowienia - baba
Franka Zet Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Oż, Babo - dobrze piszesz [quote]wraki świadczą prawdę na dnie Ano. Pozdrawiam ogólnie i z powodu wiosny :)
adam_bubak Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak to dobrze że się skorelowaliśmy z wierszami w warsztacie, bo ja rzadko tu bywam ostatnio i mógłbym przegapić ten wiersz. Anglicy mówią na to good timing :) Ja gdy widzę coś Różewicza w inspiracjach, natychmiast zawieszam próby obiektywizmu, czyli warsztatowo nie będzie ze mnie wiele pożytku, (tym bardziej że cytat z jednego z moich ulubionych tomików), ale jemu to nie jest potrzebne, wiersz godny cytatu, doskonale zachowana, chociaż nieskopiowana forma, coś bym z chęcią wyszczególnił, ale nie potrafię, ten wiersz jest skończony i naprawdę dobry, i idę sobie już, bo ostatnio wszyscy nic tylko narzekają, że słodzę, ech Pozdrawiam Adam
Baba_Izba Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ano. Pozdrawiam ogólnie i z powodu wiosny :) Dziękuję, też wiosennie, z uśmiechem - baba
Baba_Izba Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak to dobrze że się skorelowaliśmy z wierszami w warsztacie, bo ja rzadko tu bywam ostatnio i mógłbym przegapić ten wiersz. Anglicy mówią na to good timing :) Ja gdy widzę coś Różewicza w inspiracjach, natychmiast zawieszam próby obiektywizmu, czyli warsztatowo nie będzie ze mnie wiele pożytku, (tym bardziej że cytat z jednego z moich ulubionych tomików), ale jemu to nie jest potrzebne, wiersz godny cytatu, doskonale zachowana, chociaż nieskopiowana forma, coś bym z chęcią wyszczególnił, ale nie potrafię, ten wiersz jest skończony i naprawdę dobry, i idę sobie już, bo ostatnio wszyscy nic tylko narzekają, że słodzę, ech Pozdrawiam Adam Dzięki, miło, że przeczytałeś, serdeczności - baba
teresa943 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Jeszcze raz przychodzę i czytam z przyjemnością :) Wiosennie i radośnie pozdrawiam - Krysia
Baba_Izba Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Świadoma niedoskonałości, dziękuję, dziękuję bardzo. Uściski - baba
Rekomendowane odpowiedzi