Katarzyna Leoniewska Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 tak naprawdę budzimy się co wieczór odwróceni od dnia zapominamy że umieliśmy liczyć wędrują nam po ścianach czyjeś nierozdzielone szepty nazwy kryją się po kątach mdleję a to tylko powietrze połowa oddechu już nam się nie miesza kartka i długopis jedno i to samo niebieskie plamy albo oswojone czasowniki
LadyC Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Dla mnie ten wiersz jest niespójny i nieco chaotyczny
Stefan_Rewiński Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Ciekawy, pozdrawiam.
Tomasz_Piekło Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To mnie zainteresowało. Z potocznego powiedzenia wyszła fajna przeciwstawność poprzez użycie 'kartka i długopis' wyżej. Jakby 'jedno i to samo' to jednak nie to samo.
paper_doll Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Chaotycznie, brzydka wersyfikacja. Bez pierwszej strofy - można. P.
Rachel_Grass Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dla mnie z kolei ten dwuwers. czytam tu sobie peela zbiorowego, poetę zabłąkanego między słowami. z drugiej strony mającego jedynie słowa, kartkę i długopis, jedno i to samo (to też je dobre, Tomasz ma rację). przez chwilę podejrzewałam wiersz o przerost formy nad treścią; nie trafiłam. podoba mi się.
Espena_Sway Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 wydaje mi się, że warto wybrać najlepsze fragmenty i przeprowadzić amputację. ewentualnie rozbudować, póki co +/-. pozdrawiam Karolina
aluna Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Te oswojone czasowniki...to dla każdego z nas na dziś! Serdecznie!
Rekomendowane odpowiedzi