teresa943 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 potrzebuję cię przy sobie uśmiechniętą w deszczu i pod wiatr zawsze bądź parasolem w słonecznych barwach namaluj codzienność obudź zapachem bzów kląskania pod balkonem zagram serenadę z nadzieją poproszę wyjdź za mnie
Grażyna_Kudła Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Teresko, czytam Twój wiersz i myślę, myślę, myślę... myślę, że ominęło mnie w życiu coś wspaniałego Chciałabym urodzić się na nowo, by mieć szansę na przeżycie tego, co adresatka Twojego wiersza Bez zastanowienia powiedziałabym TAK Serdecznie pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Grażynko, ogromnie mi miło, że czytasz i wczuwasz się tak głęboko. I powiem Ci, że niekoniecznie trzeba się na nowo rodzić (w dosłownym znaczeniu), można się odrodzić spotykając kogoś, kto pokocha, bo miłość nie zna wieku. Ona czasami zaskakuje nawet późną jesienią, tylko trzeba sie na nią otworzyć, bo jest nieśmiała, trzeba jej niekiedy pomóc zakwitnąć...a wtedy "tak" uwieńczy dzieło. Dziękuję. RADOSNEGO ALLELUJA!!! Pozdrawiam- Krysia
aluna Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Tak pięknie i tak wprost o ....! "w słonecznych barwach namaluj codzienność obudź zapachem bzów kląskania" żeby tak w rzeczywistości?! Wielkanocnie!!!
teresa943 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Najbardziej wymowna jest prostota uczuć. To, co zacytowałaś, to metafora tych banałów, których jednak każdy pragnie, choćby nie wiem jak zaprzeczał, tzn. miłości w codziennym życiu. Dziękuję Aniu. Życzę radości i ogromnej nadziei, że tak może być w rzeczywistości :))))), tylko oczekuj! Krysia
Jimmy_Jordan Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 o, a ja chcę ten motyw, kiedy ona go budzi zapachem bzów. pozdrawiam Jimmy
teresa943 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jimmy, daj jej do zrozumienia, że lubisz ten zapach...hehe, może podaruj napierw bukiet bzu (niedługo maj i kwitnienie), a potem...spełnią się marzenia :)) Miło, że wpadłeś. Dziękuję. Pozdrawiam świątecznie :)
Bernadetta1 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 no i całkiem mi zapachniało wiosną:)pozdrawiam Krysiu ciepło:)
teresa943 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Beatko. Równie ciepło i świątecznie :)) Krysia
Rekomendowane odpowiedzi