Ewa_Kos Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 na buraka patrzy ona kalarepka już czerwona taka sama jak kapusta u niej w głowie śpi rozpusta ogóreczki choć zielone ponad miarę wydłużone jeszcze jednak są za krótkie by zasłużyć na surówkę a rzodkiewka z białym końcem wszystkim mówi że przed słońcem sprytnie w ziemię się schowała więc koniuszek ma na biało i tak można tu gaworzyć bo warzywa - wdzięczny temat trzeba je do garnka włożyć ugotować zjeść i nie ma
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 a sałata i szczypiorek też są do uśmiechu skore płaczą bo je pominięto bo surówki to rzecz święta jeszcze w greckiej coś pomyka zaplątała się papryka wraz z cebulą oraz serem powodują zachwyt szczery i tu możesz albo nie polać sosem winegret pozdrawiam Jacek
Bernadetta1 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 juz sie znów brokuły smucą ronią łezki tak po dwie że do garnka nie dorzucą takich smacznych że aż grzech... :)pozdr. Ewuś
Magda_Tara Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 jaki piękny bukiet z warzyw!!!!!!!! aż zapachniało nowalijkami zabieram! :))
Wilcza Jagoda Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 a pietruszka natką trzęsie nad bulionem z kostki gęsiej maecheweczka całkiem młoda zupce też urody doda Fajano Ewo, miły wierszyk przed świętami dzielisz się nowalijkami pozdrawiam Jagoda
Oxyvia Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 O, jaki fajniutki, wiosenny wierszyk! Jak ja bym chciała mieć ogródek, ech!...
Baba_Izba Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 „trzeba je do garnka włożyć ugotować zjeść i nie ma” - prosta niby sprawa, a za mało jemy, dlaczego? Dołożę swoje trzy grosze: roztrąbiła wnet kapucha marchewkę pietrucha dmucha ze wstydu poczerwieniała w wywarze włoszczyzna cała Bardzo mi się Twój wiersz Ewuniu podoba, dzisiaj właśnie gotowałam zupę warzywną. Serdecznie pozdrawiam - baba
zak stanisława Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 super wiersz Kosie i świetne dopiski, miło było wejśc do ciebie w gości :P poprawiłąś mi humorek:P cmoook kosy w nosy!!!!!
Wałodzia Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Wiosna już wiosna:) Cudnie:) Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 mniam mniam gościć u Ewusi, co tak przednio dziś pitrasi smacznie i zdrowo :) pozdrówki
Judyt Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 (: zabawne no i puenta mniam:P; J. serdecznie
Waldemar Talar Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Powiem krotko - wiersz w sam raz na te porę która wyzwala w nas to co budzi się po długiej i uciążliwej zimie. Bardzo Waldkowi wiersz przypadł - taki niby skromny a zarazem bogaty... i zdrowy... pozd. i życzę miłego dnia
Rachel_Grass Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 oj, ludziski, ludziski, ależ Was na tę wiosnę natchnęło :))
Ewa_Kos Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no bo to najpiekniejsza pora roku! Właśnie przyszła:)) Dzięki Rachel! Pozdrawiam:)) Ewa.
Ewa_Kos Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Waldku:)) Ja zawsze czekam na wiosnę:))) Pozdrawiam wiosennie:) Ewa.
Ewa_Kos Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło Cię gościć tak razem z wiosną :))) Pozdr. Ewa.
Ewa_Kos Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. och jak ja lubię wiosnę:)) Dziękuję Krysiu za wiosenną wizytę:)) Bardzo miłą dla mnie. Pozdrawiam wiosennie:)) Ewa.
Ewa_Kos Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cudny "nicku" z podziękowaniem wiosennym! :))) Ewa.
Ewa_Kos Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ojejejej! Jesteś! Z wiosną przyszłaś:)) Miło mi bardzo:)) Pozdrawiam z całych sił!! Cmok!
Ewa_Kos Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cudny wierszyk taki c. d. Fajnie się porobiło - jak to na wiosnę:)) pozdrawiam Babę wiosennie:)) Ewa.
Rekomendowane odpowiedzi