Fanaberka Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Ech te sierpówki, po kupry w idylli: on umkru-mkrumi, a ona uskrzydli, ona zniesie patyk, on jajka ułoży, on w półobrączce, ona w półobroży. www.fanaberka.multimo.pl/zdjecia/IMG_5586.jpg
Pancolek Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 umkru to Twój neologizm, nie? Super. Kurde, a niech mnie: fajne
Fanaberka Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właściwie to próba zapisania ich głosów, coś jak ćwir ćwir. Wstawiłam tam myślnik, nie wiem czy potrzebnie. Dzięki :-)
H.Lecter Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 To będzie okrutne z twojej strony, jeżeli nie dopiszesz ciągu dalszego i zostawisz czytelników z wielkim niedosytem... : )
Judyt Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 świergoczące sympatyczne(: dobrze że zajrzałam w zdjęcie, wczoraj też ptaki fotografowałam; J. serdelecznie
Almare Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Dopraszam się o mrukanie w następnych zwrotkach. Dostrzegłem ciekawą metaforę, godną wprowadzenia w życie - półobrączka dla nas, to świetne rozwiązanie. :) Pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Jestem zachwycona. Wspaniale wyważony, pięknie wysłowiony, od pierwszego słowa, do ostatniego. Wszystko jak trzeba i gdzie trzeba, łącznie z "kuprem, półobrączką, półobrożą i on jajka ułoży" Cacuszko. Serdeczności - baba
Wilcza Jagoda Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja zawsze słysze jak one wołają-0 cukru,cukruumkruumkru słowem Fanaberko świetnie posługujesz się głosami cukrówek :)-sierpówek u mnie właśnie juz zbieraja patyczki na gniazdo, lubie obserwowoać jak się przymilają do siebie, i żal.... pozdrawiam Jagoda
M._Krzywak Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Pisz dalej o cukrówkach. Lubię cukrówki :) Pozdrawiam.
Oxyvia Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Kapitalne. I słodkie jak cukier. Pycha! Zdjęcie też. Ale Ty masz fajnie, że tam mieszkasz! A tu, w tym betonie... PS. W sobotę impra w Aninie - pamiętasz?
Wałodzia Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Nie przesadzam, mówiąc, że zaleciało Leśmianem. Bardzo pochylon, pozdrawiam. Do Współczesnej z tym "Panji":)
Fanaberka Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lecterze, toż tu jest i tak o jeden wers więcej, zazwyczaj poprzestaję na haiku. :-)))
Fanaberka Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz je w necie? Poproszę o linka! :-)
Fanaberka Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ba! ;) Dzięki.
Fanaberka Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Strzelił niespodziewanie ;) Dzięki.
Fanaberka Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zauważyłaś wszystkie elementy, które i ja w tym wierszyku uważam za kluczowe. Dzięki Izbo!
Fanaberka Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja zawsze słysze jak one wołają-0 cukru,cukruumkruumkru słowem Fanaberko świetnie posługujesz się głosami cukrówek :)-sierpówek u mnie właśnie juz zbieraja patyczki na gniazdo, lubie obserwowoać jak się przymilają do siebie, i żal.... pozdrawiam Jagoda Moje już siedzą na jajkach i wreszcie jest spokój. Dzięki. P.S. Żal?
Fanaberka Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja pozdrawiam gołębie krakowskie! Dzięki :-)
Fanaberka Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wystawiłam rękę przez uchylone okno. O imprze pamiętam. Dzięki :-)
Rekomendowane odpowiedzi