M._Krzywak Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 zanim nadejdą ciche dni krzycz i krzycz głośno krzycz do słońca zanim znów skują twoje sny rankiem obudzi hałas dzwonka już rzadko zimą wolny wilk wyje i pyskiem księżyc trąca zanim znów każą milczeć ci wykochaj mnie – tak do końca gdzieś w mieście w knajpce taniej trwa grzeszny szept nad szklanką wina pierwszy przebiśnieg wychylił łeb pierwszy człeczyna się pochyla a ty od dawna wierzysz że mówią prawdę tak od niechcenia a leją wodę według mnie by udowodnić własne marzenia
Rachel_Grass Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dla mnie to tym razem - świetny rodzaj poetyki, tu rym, tam rym, a w środku wilk trącający księżyc pyskiem. tak, to jest dobry fragment. co do reszty nie mam wyraźnego zdania. jeszcze ;)
Piast Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Barda potrzeba, wykonanie aktorskie i ... pełny sukces. To trzeba wyśpiewać, aż się prosi... Brawo Michale, niewiele tu wierszy, przy których się można zatrzymać... Pozdrawiam Piast
Agata_Lebek Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj tak :) Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Z całości to sobie wyłuskałam na śniadanie...do kawyzanim nadejdą ciche dni krzycz i krzycz głośno krzycz do słońca zanim znów skują twoje sny (...) zanim znów każą milczeć ci wykochaj mnie – tak do końca czytam i czytam (całość) zachwycona nie mogę się oprzeć więc zabieram do ula bardzo dobry wieloznaczny wiersz gratuluję :) serdecznie pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 23 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Rachel Grass - od razu poczułem się lepiej, i to w poniedziałek, i rankiem w dodatku :) Piast - sukcesem jest, że Piast znowu działa. Poproszę jakiś wiersz, dawnośmy się nie czytali... Agata Lebek - Chorzów tuż tuż :))) teresa943 - ja już po trzech kawach :) Dziękuje i pozdrawiam serdecznie.
Judyt Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 to ja tak cicho tu wstąpię jeszcze no i co powiem(?): podoba się, tytułak współgra razem z treścią, a obraz tworzy się w głowie czytającego, sam wers'leją wodę' dobrze się skomponował z 'wykochaj mnie' , cała sytucja lir. warta uwagi, to zdaje się dotyczyć może rodziny, wiele sprzeczności też wyczytuję ciche/ a krzycz do słońca- czyli jednak jakiś pozytyw, a tak podumała, czy jakoś tak ;J. serdecznie
Almare Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 zanim nadejdą ciche dni krzycz i krzycz głośno krzycz do słońca już rzadko zimą wolny wilk wyje i pyskiem księżyc trąca zanim znów każą milczeć ci wykochaj mnie – tak do końca Ten fragment liryki kupuję, ujęty fragment z knajpką, winem, to stały element krajobrazu Twoich wierszy i jako stały powtarzający się wielokrotnie dla mnie zbędny. Te sześć wersów to inny poeta i taki bardzo się podoba. Pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 23 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Judyt - coś tam z pozytywu musi być :) Almare - knajpki nie mogą być zbędne. Ale w wierszach mogą ;) Dziękuje i pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Wiersz niezwyczajny swoją zwyczajnością. Bardzo mi się podoba, w całości kupuję, wybrałam z niego dwa wersy: "pierwszy przebiśnieg wychylił łeb" "by udowodnić własne marzenia" - bo tak sobie pomyślałam, że warto się wychylić i mieć! Serdecznie pozdrawiam - baba
bestia be Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Barda potrzeba, wykonanie aktorskie i ... pełny sukces. To trzeba wyśpiewać, aż się prosi... Brawo Michale, niewiele tu wierszy, przy których się można zatrzymać... Jestem takiego samego zdania serdecznie pozdrawiam bestia
M._Krzywak Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Baba Izba - można kupić, ale lepiej sobie skopiować :) bestia - to ja dziękuje bardzo Pozdrawiam.
Ewa_Kos Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 porobiły mi się skojarzenia:) Nie powiem, ale bardzo pozytywne; za co wielkie dzięki!! Serdecznie pozdrawiam i przebijam śnieg! łbem! bo mamy wiosnę za paskiem! :))) Ewa.
Robert_Siudak Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Nop - dobry wiersz. Pozdrwiam R.
kasiaballou Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Chciałabym nauczyć się kiedyś tak ładnie buntować, tak wymownie cichnąć i umieć to wszystko po prostu wyszeptać wierszem. Tak; w wierszowym wydaniu wydaje się Pan o wiele sympatyczniejszy i przekonujący - to muszę przyznać - dobry. pozdrawiam kasia
M._Krzywak Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Ewa Kos - dziękuje Ewo za dobre słowa Robert Siudak - ale za niedługo posłuchamy Twoich :) kasiaballou - dobrze jest oddzielać wymianę poglądów od tekstu, to doceniam. A sympatyczny wcale nie muszę być ;) Dziękuje bardzo
Martha P. Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Ciekawy wiersz, podoba mi się.Jest nad czym posiedzieć,podumać ... Ale najbardziej przypadł mi do gustu "już rzadko zimą wolny wilk wyje i pyskiem księżyc trąca" Pozdrawiam serdecznie
M._Krzywak Opublikowano 26 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja serdecznie dziękuje za lekturę i wpis. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi