Sceptic Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 w czerwonym tramwaju motorniczy jest kobietą i potencjalnie mógłby zostać najlepszym poetą w tym kraju gdyby nie przerywały mu ciągle poprzestawiane zwrotnice potem wsiada pan w czerwonym dresie zdejmuje dres pod dresem dres pod dresem dres dalej skóra i kości (tradycyjny praski dresiarz-matrioszka) popielaty pan alfred nie ma z kim porozmawiać odkąd jego przyjaciel pies wyfrunął za gołębiami (taka rozumna bestyja) zagaja: w pięćdziesiątym trzecim panie też był taki tłok w tramwaju a potem umarł stalin zagłusza go ajfon. punkt siódmy: miej minę jakbyś nie nawykł do jazdy tramwajem indagowany wypowiedz się niepochlebnie o przyjezdnym kierowcy który zarysował ci merca pod złotym tarasem. punkt ósmy: stój bokiem łatwiej utrzymać równowagę lepiej widać metki blondynka zasnęła zmęczona kolokwium śni jej się może turkusowy rubikon w zajezdni długo jeszcze trzyma się uchwytu pani już się puści pani już się puści
Rachel_Grass Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aż zacytować mi się chciało :D ale jazda. do ulu marsz! pozdrawiam.
a._mrozinski Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Przyjemnie. Są smaczki dla warszawiaków i dla pasażerów komunikacji miejskiej (metki - o tak!). Może trochę zbyt jaskrawo zarysowane (Praga=dres, Tarasy=lans), a może ciekawiej dzieki temu? Jeśli miałbym się naprawdę do czegoś przyczepić, to do ajfona - trochę mi zajęło zanim doszedłem o co chodzi. Arek
Magda_Tara Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 w warszawie coraz trudniej o tak świetny wiersz! kapitalne obserwacje: popielaty, zawieszona blondynka, nienawykła mina, metki, motorniczka niepoetka :))) znakomity smakowity kąsek! zabieram!
teresa943 Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 powiem tylko... połknęłam migiem...naprawdę fajny serdecznie pozdrawiam :)
Sceptic Opublikowano 23 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 turkusowy rubikon śniący się studentce - z tekstu Ateny, jak najbardziej. Tribute ;)
Rekomendowane odpowiedzi