Wiechu J. K. Opublikowano 14 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Aimer Amor Amore Iubire Karlek Laska Liebe Liefhebben Ljubow Love Miłość... jak zwać to tak albo inaczej eros - namiętność miłość pod warunkiem jak ty mnie tak ja tobie... phileo – towarzystwo i przyjaźń miłość z powodu lubię cię bo..., lubię cię za... agape - prawdziwa miłość miłość bezwarunkowa wybacza, rozumie, wierzy... i bądź tu mądry człowieku
Marlett Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Wybieram agape to prawdziwy cud:)) PozdrawiaM.
bazyl_prost Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 agape wymaga zabiegów kosmetycznych
Judyt Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 hmm no a to jakby kojarzy mi się z J. Peiperem ('O miłości')niejako tam daje tysz wykład Wiesławie, z różnych płaszczyzn filozof., psychol. i jakichś tam, a to zwykle prościej zdaje się, lecz fajny wiersz; J.
Wiechu J. K. Opublikowano 16 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wyborny wybór :))) Pozdrawiam Wiechu
Wiechu J. K. Opublikowano 16 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tzn. ?
Wiechu J. K. Opublikowano 16 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hejka Judyt jeszcze niedopracowany, dlatego nie wygrał w konkursie miłości ;-( cieszy mnie że się podoba :) pozdrawiam Wiechu
Judyt Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hejka Judyt jeszcze niedopracowany, dlatego nie wygrał w konkursie miłości ;-( cieszy mnie że się podoba :) pozdrawiam Wiechu o..a mnie się zdaje że wszystkie wiersze- jak zwał tak zwał są niedopracowane, a w tym temacie to nawet trudno byłoby dopracować do samego końca(...), ale gratuluję wzięcia udziału; J.
Wiechu J. K. Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ******* amor, amore, lovemiłość barwami słów panoszy się ponad pojęciem etosu na ten przykład eros namiętnie uwarunkowany kupczy pożądliwie uczuciami zwodniczy a phileo przyjaźnią powodowane obdarza towarzystwem z rzadka bezcenne w swej kruchości ulotne lecz agape prawdziwie bezwarunkowe wybacza, rozumie, wierzy niepopularne i bez popytu marazm ludzkości
Rekomendowane odpowiedzi