Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

muszę zmienić pamiętnik
kupię nowy zeszyt z czerpanego papieru
zamiast długopisu pióro
życie powinno być odręczne
będę pisać o seksie bo facet
jest najmniej skomplikowanym urządzeniem

do obsługi tylko jedna dźwignia

Opublikowano

zbyt dosłowne. pointa mało oryginalna, taką teorię znajdziesz w każdej podrzędnej gazetce dla nastolatek i pań domu. zresztą, nieskomplikowany sposób pojmowania świata przez płeć piękną inaczej, jest tu sprowadzony do myślenia "dolnymi partiami ciała";) jest to uproszczenie; wg mnie rozumowanie facetów jest proste na wielu płaszczyznach, sposób pojmowania seksu jest tylko jednym z przejawów globalnego zjawiska;) a w ogóle to jest przecież cudowna sprawa...;DDD
pozdr aga

Opublikowano

będę pisać o seksie bo facet
jest najmniej skomplikowanym urządzeniem

do obsługi tylko jedna dźwignia

Kwalifikacje peelki wskazują na to, że może sobie nie poradzić z obsługą, nawet tak mało skomplikowanego urządzenia... ; )

Opublikowano

mi się podobało bardzo, cztery pierwsze wersy zapowiadały takie coś... romantyczno - tęsknotowo - wiecie.
i zdziwiłam się dalszym ciągiem troszkę, chyba jednak negatywnie, po prostu liczyłam na coś innego.
i tak trochę nie rozumiem tego rozumowania, przyczyny i skutku: o seksie - bo facet prosty. okej, ale czemu? peelce nie chce się tego pamiętnika pisać, czy co ma to symbolizować? ciekawi mnie to, proszę o odpowiedź.

pozdrawiam wiosenniee