Wiesław J.K. Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Siedział byczek na polanie Trzymał flachę na kolanie Siedział cicho i przeżuwał żyta kłos Siedzi byczek na kanapie I tak sobie w nosie drapie Już nie został mu na głowie nawet jeden włos Ma dylemat całkiem z byka Problem mu się z rąk wymyka Prawie stracił mowy głos Traci zmysły, traci wolę I narzeka na swa dolę Co najgorsze pusty jest już trzos Wrócił byczek do obory A tam powróciły zmory Nagle poczuł się jakby ktoś go walnął w nos Więc położył się na sianie Wnet go ogarnęło spanie I zapomniał jaki ma rozhukany los
kasiaballou Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Czytałam, pozdrawiam - bysia też :) kasia
Wiesław J.K. Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajnie i dzięki za odwiedziny. Bysio pozdrawia wzajemnie :) Wiechu
Wiesław J.K. Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam Promila Czwartego byczym pozdrowieniem :)
bezsenna81 Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 z żartem pisać o złej doli to też sztuka,bardzo fajnie napisane,trochę mi wciąż tej płynności brakuje ale się przyzwyczajam,jeszcze ze dwa wiersze i już przestanę grymasić,szkoda byczka:)
Wiesław J.K. Opublikowano 12 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Byczek biedny, a wesoły zawsze z żartem chociaż goły ;-) Grymaszenie konstruktywne mile widziane. Pozdrawiam, Wiechu
Judyt Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Wiesław, ten Twój wiersz to skojarzył się z piosenką Stryku-Byku niejakiego sdm, a tak jakoś nutowo; J.
Wiesław J.K. Opublikowano 12 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam Cię Judyt! Tak szczerze mówiąc to nigdy nie słyszałem tej piosenki. Chętnie bym posłuchał. Pozdrówki :)))
Rekomendowane odpowiedzi