Agata_Lebek Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 pod stosem nieba językami źrenic rozniecam mgnienie tli się w szybach pęcznieje światło marcowych płatków śniegu wracam po lazurach w gałązki żonkila pierwszy pąk przepełnia powietrze
janusz_pyzinski Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 i znowu się podoba,bo znowu jesteś SOBĄ serdeczności
Messalin_Nagietka Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przesjiczenie fiormy nad treścią zupełny brak klamr MN
Agata_Lebek Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Eksperymentować czasem też warto ;) Cieszę się, że znowu do mnie zawitałeś. Lubię być sobą :):) Pozdrawiam serdecznie.
Agata_Lebek Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przesjiczenie fiormy nad treścią zupełny brak klamr MN To trzeba w zwolnionym tempie Messa, a i treść się znajdzie ;) Dzięki. Pozdr.
Messalin_Nagietka Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przesjiczenie fiormy nad treścią zupełny brak klamr MN To trzeba w zwolnionym tempie Messa, a i treść się znajdzie ;) Dzięki. Pozdr. nie, nie - ciskasz symbolami tylko i jedynie, powielasz spójrz na to co napisałaś, oki? MN
Agata_Lebek Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To trzeba w zwolnionym tempie Messa, a i treść się znajdzie ;) Dzięki. Pozdr. nie, nie - ciskasz symbolami tylko i jedynie, powielasz spójrz na to co napisałaś, oki? MN Jakimi ? co?
Messalin_Nagietka Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie, nie - ciskasz symbolami tylko i jedynie, powielasz spójrz na to co napisałaś, oki? MN Jakimi ? co? oki, powielanie mitologi MN
JacekSojan Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 "wracam po lazurach w gałązki żonkila" - kto wraca? Demeter? Kora? autor? ładny pierwszy wiers, a potem standard czyli schemat; dałbym inny tytuł, bez odwołania do mitologii - może tylko Demeter? ale w nowoczesnym szyku - nie wiem - Demeter na dworcu? hmmmm... :) J.S
Agata_Lebek Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Peel występuje w pierwszej osobie liczby l.poj. (celowo). Miałam nadzieję, że to Czytelnik będzie wracał ;) Cieszy, że podoba się pierwszy wers. Martwi, że schemat :( Jaki schemat Jacku? Nad tytułem jeszcze pomyślę..
BARBARA_JANAS Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ostatnio strasznie przerabiam i dostaję po głowie, ale może... pod stosem nieba skrzydlata od pióra ręka wyostrza dźwięk w szybach pęcznieje światło w marcowych płatkach śniegu wracam w gałązki żonkila pierwszy pąk przepełnia powietrze "wyostrza" też bym zamieniła w coś łagodniejszego. "w szybach" i "w marcowych", "w gałązki" - nie wiem czy nie za dużo "w". Może : pęcznieje światło marcowych płatków śniegu. Jest lirycznie i delikatnie. Łapanie ostatnich płatków śniegu i obserwacja nowego... Podoba się.... Cmok
Agata_Lebek Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ostatnio strasznie przerabiam i dostaję po głowie, ale może... pod stosem nieba skrzydlata od pióra ręka wyostrza dźwięk w szybach pęcznieje światło w marcowych płatkach śniegu wracam w gałązki żonkila pierwszy pąk przepełnia powietrze "wyostrza" też bym zamieniła w coś łagodniejszego. "w szybach" i "w marcowych", "w gałązki" - nie wiem czy nie za dużo "w". Może : pęcznieje światło marcowych płatków śniegu. Jest lirycznie i delikatnie. Łapanie ostatnich płatków śniegu i obserwacja nowego... Podoba się.... Cmok Pęcznieje światło marcowych płatków śniegu - tak, już poprawiłam. Reszta zostaje tak jak jest. Fajnie, że nie przekombinowałaś w odczytaniu. Dziękuję. Pozdrawiam :))
Dariusz Sokołowski Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mini dramat detektywistyczny z elementami poetyckiego horroru. Jak nie patrzeć "żonkil" morduje.
Agata_Lebek Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mini dramat detektywistyczny z elementami poetyckiego horroru. Jak nie patrzeć "żonkil" morduje. Mam się śmiać czy płakać ;) ? Fajnie, że zajrzałeś. Pozdrawiam.
Dariusz Sokołowski Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mini dramat detektywistyczny z elementami poetyckiego horroru. Jak nie patrzeć "żonkil" morduje. Mam się śmiać czy płakać ;) ? Fajnie, że zajrzałeś. Pozdrawiam. się śmiać;)
H.Lecter Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Demeter i Kora pod stosem nieba językami źrenic rozniecam mgnienie tli się w szybach pęcznieje światło marcowych płatków śniegu wracam po lazurach w gałązki żonkila pierwszy pąk przepełnia powietrze Widzę to tak, Agatku. W pierwszej części, odnajduję teraz tęskniącą Demeter. Druga, to powrót Persefony. Peelka jest jedną i drugą jednocześnie. Emocjonalnie i egzystencjalnie wpisana w cykl natury, przekracza granicę światów/ szybę, to codzienność tłumacząca siebie " mgnieniami " - chwilami rozumienia ale bardziej chyba " instynktem światła "... Z chęcią wrócę po otrzepaniu wiersza... : ) Ciepło - ciepłolubna... : )
Agata_Lebek Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bez Ciebie ani rusz ;) Już poprawione. Dziękuję. Pozdrawiam.
H.Lecter Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bez Ciebie ani rusz ;) Już poprawione. Dziękuję. Pozdrawiam. Piękny wiersz... : )
allena Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 gałązki żonkila? Jakaś nowość? czy mój błędny odczyt? :) a.
Agata_Lebek Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak wiem łodyga byłaby bardziej na miejscu, a jak wiersz?
Rekomendowane odpowiedzi