H.Lecter Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 czerwonymi dachówkami strugi cienia zeszły na dzienne wieże nałożyły kaptury zacieki młodej czerni podpierają bramy brukiem okien leniwie trąbka złoceń cichnąca biały już tylko zapach śniących krzewów poręcz czerwcowych schodów pieszczą dłonie Małgorzaty Mistrza niebieska pigułka na czasu zawrócenie Bolszoj Sadowoj wieczór powszedni jeszcze się tu wszystko jakoś nazywa jeszcze dotknąć można a już rośnie pragnieniem w północy brakujący wymiar wilgotna gorąca inwokacja
allena Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 drażni mnie ten dwuwers; uważam, że inwersja dodaje niepotrzebnego patosu:) "Mistrza niebieska pigułka na czasu zawrócenie" :) a.
Jimmy_Jordan Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 przemyślany pewnie, ale i przegadany (biorę pod uwagę że ma to związek z wspomnianą leniwością, to jest, że to zamierzone, ale nawet wtedy: za bardzo), przed tym również trzeba się strzec. dobre zakończenie. pozdrawiam Jimmy
H.Lecter Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To bez znaczenia dla tekstu, być może zmienię. Dzięki. : )
H.Lecter Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Jimmy, że doczytałeś do końca... ; ) Spytam z ciekawości, co jest zbędne ?
Wilcza Jagoda Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przepraszam, czy ten wiersz jest dla ludzi? pierwsza zwrotka to bełkot poetycki jedynie druga cos wnosi do obrazu, który pan z trudem zarysowujesz nie, nie dla mnie, szkoda czasu było żegnam
allena Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To bez znaczenia dla tekstu, być może zmienię. Dzięki. : ) no przecież wiem, że bez:) a.
Jimmy_Jordan Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Jimmy, że doczytałeś do końca... ; ) Spytam z ciekawości, co jest zbędne ? fragmenty opisów cieni etc. tzn. jest ich za dużo przez co wiersz nie idzie tylko tkwi. powinieneś może zrezygnować z pararelizmów, to by coś dało, podejrzewam. dlaczego sądziłeś, że jestem tym, który nie doczytuje??
Messalin_Nagietka Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 .......czerwonymi dachówkamistrugi cienia zeszły na dzienne wieże nałożyły kaptury zacieki młodej czerni podpierają bramy brukiem okien leniwie trąbka złoceń cichnąca biały już tylko zapachśniących krzewów ....... jakieś takie marmoladowe człapanie nie za dużo tych upsów? MN
H.Lecter Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Jimmy, że doczytałeś do końca... ; ) Spytam z ciekawości, co jest zbędne ? fragmenty opisów cieni etc. tzn. jest ich za dużo przez co wiersz nie idzie tylko tkwi. powinieneś może zrezygnować z pararelizmów, to by coś dało, podejrzewam. dlaczego sądziłeś, że jestem tym, który nie doczytuje?? Cienie są mi potrzebne do życia - nie oddam. Jimmy, to nie insynuacje a troska o moich czytelników... : )) Dzięki.
H.Lecter Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie.
Jimmy_Jordan Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fragmenty opisów cieni etc. tzn. jest ich za dużo przez co wiersz nie idzie tylko tkwi. powinieneś może zrezygnować z pararelizmów, to by coś dało, podejrzewam. dlaczego sądziłeś, że jestem tym, który nie doczytuje?? Cienie są mi potrzebne do życia - nie oddam. Jimmy, to nie insynuacje a troska o moich czytelników... : )) Dzięki. nie bądź arogancki drogi Poeto
H.Lecter Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cienie są mi potrzebne do życia - nie oddam. Jimmy, to nie insynuacje a troska o moich czytelników... : )) Dzięki. nie bądź arogancki drogi Poeto Nie było to moim zamiarem, chyba zabrakło ci trochę poczucia humoru... Szkoda. Na wszelki wypadek - przepraszam.
Jimmy_Jordan Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie bądź arogancki drogi Poeto Nie było to moim zamiarem, chyba zabrakło ci trochę poczucia humoru... Szkoda. Na wszelki wypadek - przepraszam. ok ok możliwe że tetryczeję
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Druga strofa zdecydowanie silniej się odciska.
zieloneciele Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 mam czarnego kota. i lubię takie głaskanie.
BARBARA_JANAS Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Dużooo przymiotników... Ale dzieje się... Druga zwrotak zdecydowanie lepsza. Pozwoliłam sobie nieco przyciąć. A kot to najlepiej płowy...:) Serdecznie dachówkami cienie zeszły na dzienne wieże nałożyły kaptury zacieki czerni podpierają bramy okna leniwie biały już tylko zapach śniących krzewów poręcz pieści dłonie Małgorzaty Bolszoj Sadowoj wieczór powszedni jeszcze się tu wszystko jakoś nazywa jeszcze dotknąć można a już rośnie pragnieniem w północy brakujący wymiar wilgotna gorąca inwokacja
H.Lecter Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kasiu, jak ci się kiedyś odcisną obie strofy, to się spiję ze szczęścia... ; ))
H.Lecter Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kot, którego ostatnio głaszczę, ma barwy agatu... : )) Dzięki, cielaku. : )
H.Lecter Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szczerze... ? Nie, nie, nie... Czym ci bezbronny wiersz zawinił... ? : )) Wyszedł jakiś jałowy, mechaniczny substytut. Traci rację bytu fraza : jeszcze się tu wszystko jakoś nazywa jeszcze dotknąć można a już rośnie pragnieniem Przy płowym kocie wchodzimy już w inną bajkę. Dzięki, Basiu. Pozdrawiam, wstrząśnięty - H. Lecter ; )
Rekomendowane odpowiedzi