Wiechu J. K. Opublikowano 3 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Myślał byczek, myślał żwawo Popijając myśli kawą Myślał, życie jest zabawą I nierozwiązaną sprawą Sprawą zanurzoną w kłębach snów Czy obudzę się, pomyślał znów Jeden sen nierówny jest drugiemu snowi Tak pomyślał i sam sobie się pokłonił Snem się przykrył w końcu cały Myśli grały jak muzyka No i zasnął snem jak z byka
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 pamiętam jak towarzysze nakradli to składali samokrytykę i partia dawała rozgrzeszenie ja rozumiem, że musiałeś to napisać i usprawiedliwiam. - wręcz tragiczne pozdrawiam Jacek
Wiechu J. K. Opublikowano 3 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. naprawdę, bardzo mi przykro, że obudziłem w tobie takie 'tragiczne' wspomnienia, ale tak na pociechę powiem ci, że ten wierszyk nie ma nic do rzeczy z towarzyszami co kradli, ani o rozgrzeszeniu (czyli nic nie rozumiesz) i tak się składa twojego usprawiedliwienia nie potrzebuję - i to jest radosne, a byczek dalej sobie spokojnie śpi ;-) pozdrawiam Wiechu
Vera_Ikon Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Pochlebstw nie będzie, niestety :( Jeśli miała to być zabawa słowem, lekka, łatwa i przyjemna - zgubiłeś rytm - a to bardzo by się tu przydało. Wiersz może traktować o czym tylko chcesz, o błahostkach. Ja też wychodzę z złożenia, że słowo jest po to, by się nim bawić. Ale trzeba przy tym stosować się do jakiś zasad - żeby miało ręce i nogi :) Bunt, dla samego buntu, odpada. Unikałabym także dopychania kolejnych rymów. Nawet jeśli wiersz straci na długości, na pewno zyska na formie. Lepiej mniej a w lepszej jakości :) Polecam dopracowanie, bo da się go uratować. pozdr serdecznie weronika
Wiechu J. K. Opublikowano 3 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pochlebstw nie będzie... i fajnie bo ich nie szukam :) Jednym się podoba innym nie, takie jest życie, a byczek dalej sobie spokojnie śpi ;-) pozdrawiam Wiechu
kasiaballou Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Wiechu; Ty wiesz, że to nie jest ambitny utwór (pamiętam I cz.) ale też wiesz, że bawisz słowem całkiem fajnie - i to jest O.k. pozdrówki :) kasia
Wiechu J. K. Opublikowano 3 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Kasiu! Trafne spostrzeżenie, bo szczerze mówiąc to tak dla zabawy te stwory-utwory napisałem (cz.I, cz.II oraz cz.III - już w przyszłym tygodniu do oszacowania). serdeczne Bóg zapłać :-)
Rekomendowane odpowiedzi