Ania_G. Opublikowano 2 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 gdy noc miała skronie szakala byłam pulsem mrocznej treści co przerywa tamy karłów jak ogier wśród klaczy piął się jej korpus ponad kontur stepów jestem tylko spazmem może aż lamentem w żałobnym orszaku ciężkostrawnych plugastw ta noc była mi mamką co to karmi jadem swoje własne zorze on miał skronie w cieniu byłam tętnem mrocznej lawy co porywa pierwsze napotkane iskry jak tajfun wśród bryz wrzał jej temperament ponad krwawe kresy jestem tylko szeptem może aż półtonem w korowodzie żalu nierentownych proroctw on był mi motywem co karmi swą treścią porzucone zorze
Baba_Izba Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Wiesz Aniu, wydaje mi się, że nagromadziło się w tym wierszu za dużo rekwizytów, wśród których zagubiła się treść. Są w nim: szakal, karły,ogier, klacz, step, mamka, zorze, lawa, tajfun, bryzy. Również puenta, moim zdaniem, jest mało zaakcentowana. Masz wyobraźnię, postaraj się przed napisaniem wiersza, odpowiedzieć sobie na pytania: o czym chcę pisać? w jaki sposób chcę to wyrazić? Pisząc na żywioł, spontanicznie, dobrze potem przeczytać na spokojnie i spojrzeć na wiersz "na zimno". Nie będę już gderać, dobrymi radami, to już coś tam nawet wybrukowano, ale może Ci się przydadzą. Serdecznie pozdrawiam - baba
Vera_Ikon Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Aniu, zgadzam się z przedmówcą. Masz wyobraźnię, masz pomysły, ciekawe i dobre. Tylko za dużo upchnęłaś do jednego wiersza. Szkoda, żeby się to wszystko zmarnowało! Z tego jednego, trzy bardzo dobre by wyszły. Usiadłabym i pomyślała o czym w tym pierwszym chcę powiedzieć, a potem pomiędzy metafory wplotłabym życie. Czytając go drugi i trzeci, i piąty raz, dochodzę do wniosku, że twój wiersz to same puenty. Nie zmarnuj ich :) Znajdź im tylko inny dom. pozdr serdecznie weronika
kasiaballou Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Mam podobne zdanie, nie jest najlepiej, ale jest potencjał i są chęci - a 'noc mi mamką' zapamiętam na długo ;) pozdrówki kasia
Rekomendowane odpowiedzi