Baba_Izba Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 nie umiesz wyłuskać z wnętrza czułego słowa czasem tylko ciepły gest dłoń zatrzymana w połowie ruchu kosmyk odrzucony z czoła nie dajesz pewności bytu żywiołom tak różnym jak ogień i woda nawet lata klimatycznie pamiętne urodzajno deszczowe rozmyte w fazie parowania a jednak z potoku słów trudno wyłowić prawdę serdeczność odruchu zważyć w spojrzeniu masz pamięć tamtych czereśni dziękuję za to jak na mnie patrzysz
kasiaballou Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Komentowałam we_Wu ten wspaniały wiersz. Jak wspominałam, katarynkowe wyznania i bukiety róż, puste gesty na pokaz - nie zabijać kwiatów kwiatami - przecież wystarczy być - razem. Spojrzenie przez pamiętanie - pamiętanie spojrzeń - pointa tak wiele oddaje, tak dużo znaczy - to znaczy, że rozumie. pozdrówki kasia
Judyt Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 piękny kosmykowy wiersz Babo, podoba się(:płoniaście, J.
HAYQ Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 jednym słowem - zdawkowo, a jednak wystarczająco. Dzięki temu również tajemniczo i ciekawie. Brak nudy, bo żywioły nie zapanują - mogą jedynie przypuszczać. Świetna puenta. Dobry wiersz Babo, bardzo dobry i napisany z wyczuciem. Pozdrawiam.
bestia be Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 O tym wierszu już sie wypowiedziałem ale powtórzę: ciekawy , madry, wciągajacy, uczacy, płynny, wpada do serca cholera i siedzi tam nie wiadomo po co? Tak na marginesie jesteś nieliczna moją POEZJĄ, którą nie żałuję ze przeczytałem pozdrawiam bestia
bestia be Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 aha i to nie landrynki i pochlebstwo ale prawda z ręką na sercu pa
Baba_Izba Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Komentowałam we_Wu ten wspaniały wiersz. Jak wspominałam, katarynkowe wyznania i bukiety róż, puste gesty na pokaz - nie zabijać kwiatów kwiatami - przecież wystarczy być - razem. Spojrzenie przez pamiętanie - pamiętanie spojrzeń - pointa tak wiele oddaje, tak dużo znaczy - to znaczy, że rozumie. pozdrówki kasia Kasieńko, bardzo dziękuję za miłe słowa o wierszu. Ciesze się, że Ci się podoba. Serdecznie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Judytko, zwłasza że to od Ciebie, te słowa i w ogóle. Najserdeczniej - baba
Baba_Izba Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszy mnie bardzo taka opinia od Ciebie. Dziękuję i serdecznie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję, za przeczytanie i opinię. Tutaj i w warsztacie. Jestem wdzięczna wszystkim, którzy mi zwrócili uwagę, na pewne błędy i niedociągnięcia, dzięki Nim, jest znacznie lepiej. Ty też, masz w tym udział, dziękuję Ci, po uwadze warsztatowej - przemyślałam i pozbyłam się >mierzwy<.> Skrócenie wiersza, chyba mu "wyszło na zdrowie." Dziękuję, serdecznie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każdemu, czasem wyjdzie coś lepiej, lub gorzej. Ważne, żeby się starać, i dążyć do założonego celu. Jeszcze raz - dziękuję. Serdeczności - baba
Eliasz Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)
Eliasz Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 to moim chłopaku bo ja jestem w tym związku kobietą.
teresa943 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Komentowałam w Warsztacie. Widzę pewne zmiany, co jeszcze sprawiło, że wiersz, już i tak piękny w swojej subtelnej wymowie, stał się jeszcze piękniejszy i chwyta za serce. A to mnie tak jakoś szczególnie wzruszyło:w spojrzeniu masz pamięć tamtych czereśni dziękuję za to jak na mnie patrzysz Gratuluję! Serdecznie pozdrawiam :) Krysia
Judyt Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Judytko, zwłasza że to od Ciebie, te słowa i w ogóle. Najserdeczniej - baba Najserdeczniej dziękuję również:) J.
Baba_Izba Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli jest taki, jak peel w tym wierszu, to gratuluję wyboru cłopaka! Na takich można polegać. Dziękuję za przeczytanie i notkę. Serdecznie pozdrawiam - baba
Almare Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 -podobał się wiersz. zawsze zadziwiony jestem minimalizmem kobiet, jak niewiele potrzeba do szczęścia, panowie. babo, dla Ciebie taki wierszyk:piszcie poezje panowie nie musi być wielka wystarczy szepnąć dwa słowa kocham cię tak cicho że słychać jak pęka mała mydlana bąbelka albo spacer we dwoje nastroju kropelka niewielka tak krucha jak mała mydlana bąbelka piszcie poezje panowie nie jest to trudne, wcale poezją może być wszystko spojrzenie głos diament piszcie poezje dla kobiet :))))))))
Baba_Izba Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak Krysiu, moim (nie tylko) zdaniem, warsztat, to dobra rzecz dla wiersza. Czasem czyjaś krytyka, zwrócenie uwagi na jakąś nawet maleńką rzecz, stanowi b.dużą pomoc. A jak człowiek się zakalapuśka, i poprosi o pomoc, to może na nią liczyć. Tutaj ludzie są wspaniali, prawda? Zmieniłam końcówkę, może nadal nie za idealnie, ale na pewno lepiej, tak myślę, a Ty to potwierdzasz. Bardzo Ci dziękuję, utwierdzasz mnie w przekonaniu, że dobrze zrobiłam zmieniając. Ściskam - baba
adam_bubak Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 no to ja podtrzymuję wszystko, co powiedziałem na temat tego wiersza na warsztacie. a finalna wersja jest znacznie, znacznie lepsza. i szkoda, że tylko peelka taka wyrozumiała jest. gratulacje, kolejny bardzo dobry wiersz Pozdrawiam Adam
Baba_Izba Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak niewiele, i tak dużo. Bardzo dziękuję, za przeczytanie, komentarz i piękny wiersz. Mam nieodparte wrażenie, że już gdzieś się z nim spotkałam, ale nie mogę sobie przypomnieć - gdzie. Jest (ten wiersz) lekki i kolorowy jak bańki mydlane - naprawdę piękny! Czytałam i smakowałam Twój wiersz "Wiersz dla Walentynian", rozgorzała jednak pod nim dyskusja w obszarze "teoria miłości", ciekawa, nie chciałam przerywać wątku, a wiersz mi się podobał! Dzięki za wszystko, pozdrawiam - baba
Rekomendowane odpowiedzi