Mr._Żubr Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Wizyta w supermarkecie miała być elementem kuracji na niebieskoptactwo - całkiem nowa metoda, bla bla. Między działem mięsnym a stoiskiem z nabiałem znalazłem miłość. Kończył się chyba termin ważności. Wziąłem do koszyka, co miałem robić, przecena była. Wziąłem jeszcze mleko, chleb, parówki, konserwę i po dwa piwa na wieczór. A ona rosła. Czekałem w kolejce do kasy z wózkiem pełnym miłości i zakupów. Przede mną ktoś akurat rezygnował. Miałem stać tak do niedzieli, a był dopiero czwartek. "To jednak jeszcze parę dni" - pomyślałem, rosnąc.
Gregory House Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 pomysł świetny, ale nie wygląda to jak wiersz moim zdaniem. początek wygląda jak proza, opowiadanie. chciałeś stworzyć most między epiką a liryką? to niełatwe, choć ciekawe, ale myślę, że jeśli tak, to nie tędy droga. może warto wyrównać? Pozdrawiam
Magda_Tara Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 nie upierz go razem z dżinsami !! pomysł świetny, podoba się! :)
Rachel_Grass Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 wow, Żubrze, wow po prostu ;) (ach, jak ja miłuję dobre tytuły). od niego wszystko się zaczyna i na nim wszystko się kończy, on może zsyntetyzować cały wiersz, a może być też kluczem do drzwi. u Ciebie jest to... mam wrażenie, że jest to wprowadzenie do charakteru wypowiedzi - nadałeś nim peelowi ton i zdanie na temat miłości. sam peel okazuje się być człowiekiem prostym, by nie rzec - prostackim. ze skruszoną miną usprawiedliwia zakup. w końcu po przecenie była, więc czego chcecie? Wy byście nie kupili? ;) bardzo dobrze - pół-żartem, pół-serio, zabawnie, a jednak wzruszająco. no. pozdrowienia.
Tali Maciej Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 jest coś niepokojącego w tym tekście, a zarazem jest ta prostota z którą na co dzień się spotykamy, ale z innej strony ugryziona, przez co mi czytelnikowi czasem głupio że tak tylko stoję w tej kolejce, jak można... no właśnie można dobry tekst pozdrawiam
Mr._Żubr Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Drze House, ja bardzo lubię, jak poezja ociera się o prozę, bo wtedy iskrzy. Magdo, dzięki. Rachelo, prosty autor, prosty peel. Dzięki. Macieju, jak się chce, to można. Dzięki również. Przekonaliście mnie, że warto wrzucić to do innego działu tak, jak jest. Muszę przyznać, że zakończenie (puenta?) było pisane nieco na siłę. Widzę, że chyba jednak może być.
Rekomendowane odpowiedzi