Marek_Stasiuk Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 odchodzisz urwiska dłoni to cała artyleria obłędu za tobą wychylenie ze skóry ufność jest trwaniem w braku osłony od świtu najazdy hunów na życie twych miejsc i rzeczy *** i cóż ci powiem że mnie boli całe zamieszanie rąk w kuchni nad stołem i cukier co wystygł w herbacie moglibyśmy ach gdyby podziwiać katedry Wenecji i chińskie figurki zamknięte w szkle od dawna nie patrzę na szyby marketów w aptece kupiłem dezodorant do stóp *** stróżem jestem w tym mieście pustych miejsc po tobie w kapliczkach pamięci bezdomne relikwie grzeje swym ciałem dziś przede mną archipelag tęsknoty kanapkę w parku pożarłem jak wieprz odleciały ode mnie ptaki
aluna Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Dobre mało powiedziane: " stróżem jestem w tym mieście pustych miejsc po tobie w kapliczkach pamięci bezdomne relikwie grzeje swym ciałem" Zaduma nakręca...! Pozdrawiam!
złamane skrzydło Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 a gdyby tak bez słupka tylko bardziej ciągiem ? macham
Marek_Stasiuk Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nakręca i owocuje. Na wyspie znalazłem inne ślady. mrs
Marek_Stasiuk Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zaproponuj ciąg. ja czuję to najlepiej w ten sposób. mrs
złamane skrzydło Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zaproponuj ciąg. ja czuję to najlepiej w ten sposób. mrs tyś tu pan :) odchodzisz urwiska dłoni to cała artyleria obłędu za tobą wychylenie ze skóry ufność jest trwaniem w braku osłony od świtu najazdy hunów na życie twych miejsc i rzeczy a gdyby tak? :)
Marek_Stasiuk Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. po przeczytaniu onego straszna rzewność mnie chyciła początku nie czytałam jeszcze (jak wierchoł długi, to zaczynam od końca ) ;) czytaj powoli smakuj mrs
Marek_Stasiuk Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zaproponuj ciąg. ja czuję to najlepiej w ten sposób. mrs tyś tu pan :) odchodzisz urwiska dłoni to cała artyleria obłędu za tobą wychylenie ze skóry ufność jest trwaniem w braku osłony od świtu najazdy hunów na życie twych miejsc i rzeczy a gdyby tak? :) doceniam, ale mi smakuje w pierwotnej formie :) mrs
zak stanisława Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 i dobrze:) smak to smak:P mi też smakują te archi'pela,gi
Marek_Stasiuk Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Uhum rozproszone po morzu tesknoty, samotne mrs ps. nie zapomniałem :)
Marcin Gałkowski Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 straszliwie kłują mnie te metafory dopełniaczowe a bardzo dużo ich tutaj. nie przekonuje mnie używanie 'twych' zamiast 'twoich'. i jeszcze coś by pewnie znalazło się do przyczepienia. ale jednocześnie jest coś interesującego w tym wierszu, jakaś taka szczerość, która rekompensuje mi to co wypisałem powyżej. czuję, ze jeszcze wrócę do niego, bo wiersz jest długi, wymaga kilkukrotnego przetrawienia. ale podoba się=) pozdrawiam
Marek_Stasiuk Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak mi pasowało bardziej intuicyjnie dziękuję za odkrycie tej szczerości, to prawda, że czuje się w nim tą pustke, taką biedną, obraną z nadziei mrs
Pancolek Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Są słabsze momenty, ale generalnie w porządku. Co do wersyfikacji: nie ma jednej, najwłaściwszej. Jeśli chodzi o realizację wierszy, preferuję zasadę ufności wobec zamierzeń autorskich. Pomijam fakt, że pocięte wersy naprawdę niczym nie ustępują nadmienionym ciągom etc. Byleby zapis był spójny z treścią, a tutaj według mnie jest. ++/- Pancuś
Magda_Tara Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 ptaki zawsze wracają... wystarczy czekać... i trwać.
Marek_Stasiuk Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem wiem, i właśnie dlatego ten wiersz. Nadzieja w poecie nie umiera. Ale palnąłem "w poecie" - taki ze mnie poeta.....eh :) Dzięki za kom mrs
Marek_Stasiuk Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za kom. Cenię sobie te Twoje kalkulacje. Uf....i padło na plus bene ;) mrs
H.Lecter Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Byłoby dobrze, gdybyś nie wdepnął parę razy w ... Koniecznie oczyścić przed " smakowaniem ". Po mojemu, jakoś tak : archipelag wychylenie ze skóry ufność jest trwaniem w braku osłony od świtu najazdy hunów na życie twych miejsc i rzeczy *** i cóż ci powiem że mnie boli całe zamieszanie rąk w kuchni nad stołem i cukier co wystygł w herbacie moglibyśmy podziwiać katedry Wenecji i chińskie figurki zamknięte w szkle od dawna nie patrzę na szyby marketów w aptece kupiłem dezodorant do stóp *** stróżem jestem w tym mieście pustych miejsc w kapliczkach bezdomne relikwie grzeje swym ciałem P.S. Jestem za " ciągiem "...
Marek_Stasiuk Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, że mnie nie rozprułes ;) ja mam różne ciągi - o który chodzi? mrs
H.Lecter Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, że mnie nie rozprułes ;) ja mam różne ciągi - o który chodzi? mrs Rozwleczony zapis to akurat brak ciągu... ; ) Marku, celebracja, smakowanie tekstu, to sprawa czytelnika a nie autora. Jak dobrze napisane, to przy czytaniu i tak zwolni... ; )
Rekomendowane odpowiedzi