Vanaheim Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Idąc z punktu A do B nie wprost, ale zataczając półokrąg, nadkładam około 0,57 drogi. Jeżdżąc wokół twojego bloku dokładam więcej. Nie wiem czy siebie do ciebie zbliżam, bo pamiętam jak za długo jadłem twój rosół, albo rozmowy przeciągane o 0,57 ich czasu, co nie oszukało cię i nie powiedziałem nic w końcu. Jeśli zobaczysz ten wiersz powiem ci, że chodzi tylko o liczby, o mijanie się i absurd, o niemożność i tęsknotę do uzyskania właściwego wyniku.
Page_up Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oryginalne, ja bym to nazwał ścisłą poezją xD
Oxyvia Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Podoba mi się. Życie i miłość to takie "działanie bez rozwiązania". Z jednej strony to tragiczne, ale z drugiej - gdyby wszystko miało jasną i klarowną odpowiedź, i gdyby wszystkie pragnienia się spełniały - to jaką to życie miałoby wartość?
Marek_Stasiuk Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widzę coś nowego. No no.... Coś w tym jest. Biorę go dla siebie, jeśli można ? mrs
kasiaballou Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Odrzucił mnie pierwszy wers ( nigdy nie lubiłam takich zadań) ale doczytałam i nie żałuję - jest ciekawie. Pozdrówki :) kasia
Ewel K Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Ha, mi się podoba, ale wolę w miejscu 0,57 przeczytać "mmm", bo liczba za bardzo mi wydłuża;) Nie lepiej byłoby "z punktu A do punktu B" - przynajmniej się wyrówna ten pierwszy ciut. bądź co bądź - podoba się pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 pierwszy wers przypomniał mi zadania matematyczne, których nigdy nie lubiłam z braku zrozumienia:P ale tekst supr,(zrozumiałam, heheh) pozdrawiam, i witam po dłuuugiej nieobecności panie V.
Monika_Gromala Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Gorzkie i cierpkie w wymowie, ale na długo zostaje w pamięci. I przy tym jakieś wyrafinowane. Podoba mi się :) pozdr.
bezsenna81 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 w sumie nic nowego nie napiszę,zgadzam się z przedmówcami,bardzo wciągająca ta lektura,ze smakiem,pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi