Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Powolutku, pomalutku... osiągniemy i kosmiczny rozrzut.
Będzie powalał na kolana, osiągał więcej, niż wyświecić może gwiazda,
ta najbliżej ludzkich serc - jasność ciekawego komentarza... ;)

Pozdrawiam dziś nieco muzycznie...
Opublikowano

rozpusta też może być dobrym uczynkiem, a jakże...;p
słabe językowo i treściowo
wychodzi z tego dziewczynka z zapałkami zamiast wiersza
nie, nie nie lubię cię;)
pozdr słodko i różowo jednoczesnie:) aga

• 1 rok później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Gdy z ukochaną łapiemy się za ręce I biegniemy, by pluskać nogi w morzu Łapiąc ostatnie blaski zachodzącego słońca, Hałas zrywa mnie na nogi: brzdęk, bibip!   „Do roboty, leniu, wstawaj, zęby umyj!” Daj mi pięć minutek, proszę, sen dokończę. Już miało dojść do buziaka, a ty się bawisz W Brutusa, niewdzięczniku, draniu!   Zapomniałeś, że przywlokłem cię ze strychu Zakurzonego, w szaliku pajęczyn? To ja, napinając bicepsy, nakręcałem sprężynę. To ja chuchałem w twój blady, zasmucony   Bezruchem cyferblat, dzięki mnie wydałeś Z siebie tyk, tyk – co z tobą się stało? Od jakiegoś czasu budzisz całe osiedle, Jak mleczarz brzęczący butelkami o świcie.   Popadłeś w rutynę i sobie swawolisz: Gdy chcesz, to ci śpieszno, innym razem Leniwca udajesz lub zastygasz na amen. Zegarmistrz już chciał cię młotkiem naprawiać.   Nie dryndaj, bo mam cię w nosie – o, tutaj! Za chudy jesteś na Big Bena, cieniasie. Złośniku, wierć się na szafce i podskakuj. Dzisiaj mam wolne, he, he, do roboty nie wstaję!  
    • @Leo Krzyszczyk-Podlaś @Pisarzowiczka  Serdecznie dziękuję! Pozdrawiam. :) 
    • Myślę, że trzeba po prostu szybko reagować na takie rzeczy. Osobiście zaraz po zauważeniu wysłałem info do Mateusza i potem kilka razy po nowych atakach. Nie wiem, czy mogę się nazwać przez to odważnym, ale kto wie   :).  Pozdrawiam. 
    • Jako poeta odczuwam: zaklęcia, moce, uroki. Jestem odwrócony ku niebu. Witam upadłe „anioły”.   Wstępuje szybko Dramaturg. Odpowiada za kreacje. Jest satyrykiem i kpiarzem.   Następny wstępuje Dżoker. Odpowiada za wybryki. Bywa wielkim ironistą.   Przychodzi również Wielki gracz. Jesteśmy dla niego pionkiem. Grają duchy i anioły: w białe, czarne i szare.   Diabły uderzają w bębny.     Zagubiłem się i zląkłem. Za sprawą występnych mocy, nieświadomie głoszę koniec.      
    • @Whisper of loves rain   Piękny wiersz, jak instrukcja obsługi intymności napisana z pełną czułością. Ta podwójność -aktywność i bierność, prowadzenie i poddanie się - tworzy erotykę tekstu. Świetny!  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...