Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

papierowa twarz

Rekomendowane odpowiedzi

Świetne!
Acz nie wiem, czy to ostatnie słowo jest niezbędne; mam wrażenie, że nie; że jest zbędne.
Nie oczywiście całkowicie, bo wtedy wiersz byłby niedokończony i miałby ubytek, ale może w innym stylu, może w nieco przystępniejszym
dla Pani Hani. Pozdro

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jest ciekawie. Jakiś paszkwil? ;)) Tylko tak sobie myślę... skoro "ona" - kartka, to skurwysyństwo zamieniłbym na paskudztwo ;))
Bardziej chyba pasuje do "niej".
Pozdrawiam.
,,paskudztwo'' moze i lepsze gramatycznie, ale nie wyrazi takiego pokładu emocji.Zostawiłabym w pierwotnej wersji, bo wiersz wyraza niesamowite emocje i to jest jego wielki atut:):)pozrawiam Michał:)

Jest ciekawie. Jakiś paszkwil? ;)) Tylko tak sobie myślę... skoro "ona" - kartka, to skurwysyństwo zamieniłbym na paskudztwo ;))
Bardziej chyba pasuje do "niej".
Pozdrawiam.
,,paskudztwo'' moze i lepsze gramatycznie, ale nie wyrazi takiego pokładu emocji.Zostawiłabym w pierwotnej wersji, bo wiersz wyraza niesamowite emocje i to jest jego wielki atut:):)pozrawiam Michał:)
nie upieram się, (może być plugastwo ;) bo rzeczywiście o gramatykę mi chodziło :)
Zresztą... i tak zdecyduje Autor, jako ostateczna instancja. :)

Wilcza Jagoda - jeżeli nie przeszkadza, to dobrze. Ostatnio trwa bój o "słowo w Poezji" :)

HAYQ - twarz to twarz, było kiedyś takie opowiadanie Andrzejewskiego - "Lament papierowej głowy" ;)

Bernadetta1 - sk... jest rzeczywiście lepsze.

Drax - tego nie wiem, ale ja osobiście gazet nie czytam. A peel... też chyba nie.

zak stanisława - o nie nie nie :)))

Dziękuje i pozdrawiam.

nie upieram się, (może być plugastwo ;) bo rzeczywiście o gramatykę mi chodziło :)
Zresztą... i tak zdecyduje Autor, jako ostateczna instancja. :)
własnie,, plugastwo'' juz lepiej :):)pozdrawiam HAYQ:)