Anna_M. Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 F A T A Przyjdzie, chociażby miało wstać z martwych, bo tego dnia mija termin cierpliwości. Czekaj i pamiętaj. Zauważaj i nie depcz czegokolwiek, bo cośkolwiek też ma sens. A ty pytasz tylko: Kiedy? I sól duszy srebrzy się w twoich oczach. Zapalaj wiarę zapałką zaufania, chociaż parzy.
Małgorzata Nasierowska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jeśli to imć Złudzenie to jestem pod wrażeniem. I to pod ogromnym. A jeśli nie , bo coś innego ...to też. Zagarniam jeśli łaska..
Luthien_Alcarin Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 hmm... naprawde kawałek dobrej roboty Pozdrawiam Agata
Marek Ciućka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "I sól duszy srebrzy się w twoich oczach." - nigdy nikt łez tak nie nazwał - jesteś wspaniała. Podoba mi się przede wszystkim to, że można ów wiersz odnieść do wielu sytuacji - oryginalna wizja rzeczywistości. Czekam na następne wiersze ...
Witold Marek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Głównie zdania orzekające w dzisiejszych wierszach - dlatego cieszy mnie zgrabnie umieszczone pytanie :) Potem leciutko dydaktycznie.
Lourds Nowak Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Gdyby nie ostatni wers pierwszej zwrotki wpadłabym w zachwyt. W moim odbiorze ten wers jest zbyt oczywisty dla wierowymiarowości pozostałej części wiersza. Jeżeli to celowy dysonans, to w moim odbiorze zwraca uwagę na ubogość warsztatu twórczego z dostępnego słownictwa, obcesowo ocenia i nadaje jednopłaszczyznowość, sprowadzając do ubogiej rzeczywistości. Pozdrowienia.
Rekomendowane odpowiedzi