H.Lecter Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Jackowi nasłuchało przez noc cierniowych śniegów ławic białych mnichów w czarnym morzu rozpiętych Dudka o tej porze można czytać tylko nieskromnie z boską pychą kiełkujących ziaren w piach rzucone z dobrej ziemi podnieść w południe kolory normalnieją i zarabiają na życie na ulicy Gutenberga Dudek wymusi pierwszeństwo nurtowi przeciw tuzinem wiatru pod kamień to się musi tak skończyć huk będzie pod niebiosa wiersze do kasacji na drugi dzień miasto będzie milczało tylko o tym
Franka Zet Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też lubię czytać JD, każdy czasem normalnieje z powodu konieczności zarabiania. Pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też lubię czytać JD, każdy czasem normalnieje z powodu konieczności zarabiania. Pozdrawiam Powiedzmy, że większość... ; )) Dzięki, Fran. Pozdrawiam. : )
Stefan_Rewiński Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Ciekawe, pzdr. Stefan.
złamane skrzydło Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 tuzinem wiatru pod kamień to się musi tak skończyć na pewno? ale wiersz świetny macham Lecterze bez prawa głosu!
Bernadetta1 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 swietny wiersz i zakonczenie bomba:):)pozdr
H.Lecter Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło... Dzięki. Pozdrawiam. : )
H.Lecter Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stało/ dzieje się - co stać się musiało... ; ) Dzięki. Pozdrawiam.
H.Lecter Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, to taka milcząca bomba... ; ) Dzięki, Bernadetto. Pozdrawiam. : )
BARBARA_JANAS Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Druga zwrotka przelała się po plecach zimnym strumieniem... oby nie wymuszał pierwszeństwa zarabiając na życie. Ja Cię ostrzegam Piotrze !!! Pozdrawiam
małgorzata s. Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 1) tytuł 2) w południe kolory normalnieją i zarabiają na życie i 3) na drugi dzień miasto będzie milczało tylko o tym - te frazy do mnie trafiają, mocno i celnie; reszta - nie bardzo:(
H.Lecter Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Druga zwrotka przelała się po plecach zimnym strumieniem... oby nie wymuszał pierwszeństwa zarabiając na życie. Ja Cię ostrzegam Piotrze !!! Pozdrawiam Poprawi się wiersz i będzie dobrze... ; ) Dzięki, Basiu. Pozdrawiam. : )
H.Lecter Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To w zupełności zaspokaja moją potrzebę akceptacji... ; ) Dziękuję. Pozdrawiam. : )
Fagot Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Świetna pointa jak i cały wiersz Pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Fagocie. Pozdrawiam. : )
Rachel_Grass Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 jakoś nie tym razem, Lecterze. powiedzmy, że jest nieprzejrzyście, chociaż w gruncie rzeczy znalazłam sposób na odczytanie i nie było to niesamowicie trudne ;) mówię tutaj o nagromadzeniu metafor. drażni mnie powtórzenie Dudka, który w wierszu stworzył pewną jakość, a później starał się ten sam chwyt zastosować drugi raz i po prostu mu nie wyszło. milczenie miasta wyłącznie o tym przedtem już słyszałam, aczkolwiek jest smakowite ;) pozdrawiam.
H.Lecter Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak to jest z tym Dudkiem - same kłopoty i nieprzejrzyście... ; ) ale ja kocham te nieprzejrzyste kłopoty... ; ) Dzięki, Rachel. Pozdrawiam. : )
HAYQ Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Dudka o tej porze można czytać tylko nieskromnie z boską pychą kiełkujących ziaren w piach rzucone z dobrej ziemi podnieść No to powiem nieskromnie - pięknie. Pozdrawiam serdecznie.
H.Lecter Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie mam sumienia zaprzeczać... ; ))) Dzięki, HAYQ. Pozdrawiam. : )
H.Lecter Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Głowy bym za to nie dał... ; ) Dzięki za czytanie. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi