Strzyga_vel_Strzyga Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 pedantyczna bezchmurność zacięta w powrotach na brzeg butelka mewa obezwładniona pod wiatrem jak urwane wpół przekleństwo i jednym ruchem wyłuskałeś z mokrego piasku niemy obraz ryby martwy nie do zatarcia [sub]Tekst był edytowany przez Strzyga_vel_Strzyga dnia 04-08-2004 01:15.[/sub]
lunatyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Czemu przestały mnie dziwić komentarze podobne do tych, jaki jest pod Pani wierszem??:)). I czemu mnie nie dziwi brak komentarzy pod świetnymi, choć nielicznymi tutaj już produkcjami??? Nie chcę się narażać, więc nie powiem. Jest Pani mistrzynią formy i trzeba mieć słaby wzrok (poetycki), by tego nie zauważyć. Doskonały obraz, zwyczajowo już zapięty świetną puentą: "z mokrego piasku niemy obraz ryby martwy nie do zatarcia" z szacunkiem - l.
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 forma nie jest mistrzowska... to chyba absurd..... komentuje sie wiersz a nie całokształt... podoba mi się bardzo pierwsza część... powiem więcej jest 'genialna' druga też nie jest zła... ale nie trzyma poziomu pierwszej pozdrawiam i byle więcej takich wierszy Tera
Ona_Kot Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 fajnie nawiązuje do tytułu całością rzeczywiście pierwsza nad drugą, dla mnie też coś mi tam zgrzyta z tą martwą rybą - świetny pomysł na zakończenie, ale ... może: ...ryby martwej nie do zatarcia ? duży plus za ten wiersz pozdrowienia
Messalin_Nagietka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 rzeczywiście w ułożeniu ryby daje się zaiskrzać pewnego radzaju interferencja płaska - ale ww wierszu brak wątku zderzeń i prążków interferencyjnych MN
Strzyga_vel_Strzyga Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ryba jest obrazem, rysunkiem na piasaku, również jest rybą jednocześnie, nie może więc być martwa ryba, bo martwa jest nie tylko ryba, ale również jej rysunek, który przeciez ma jakieś tam swoje konotacje, martwa ryba wywołuje martwotę rysunku ryby i martwotę całej symboliki tego rysunku i tu jest zderzenie i w tym także jest zderzenie, że martwy jest jednocześnie nie do zatarcia i zaczyna się robić kółko. [sub]Tekst był edytowany przez Strzyga_vel_Strzyga dnia 04-08-2004 20:52.[/sub]
Ona_Kot Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ufffff ;))) i tak się podoba mi pozdr.
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Mój komentarz tym razem jest spóźniony i nie ma większego sensu. Martwa ryba smakowita nie jest, ale całość jak najbardziej. Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi