Kla Ro Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 dla mojej ukochanej Archeologii, dedykuję... drgają ścięgna drzew wokół wyspy rozciągane cienie tworzą pogańską kopułę nad ofiarnym kręgiem z mchu Kręgiem z Mchu bohater o jeden łopacie czterech kijach w mroku wieków – po 20.00 czasu południowo-polskiego niepokój przed odnalezieniem lęk goryczy przed nie odnalezieniem bezczynna para grabi jesienny ogródek zamiast ogórków czaszki między ziemią a kamieniem w wielkim czuwaniu czasów - tak stary - jako jedyny czekałeś na mnie dwa tysiące lat
Matmi Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Podoba mi się. Nic wielkiego, ale niezłe. Szgelónie " zamiast ogórków czaszki".
Kla Ro Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 dzięki, owszem to nie jest tekst filozoficzny to po prostu opis wychwalenie pewnego zjawiska tudzież Archeolooogi :) pozdrawiam
Przemysł Ś-wiersz-cz Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, archeologia. Cudowna nauka. Mówię to jako historyk z zamiłowania, a jak wiadomo historyk różni się od archeologa tym, że nie tapla się w błocie poszukując pamiątek z przeszłości, lecz grzebie w kurzu zapomnianych archiwów historycznych. Ciekawi są również ludzie studiujący archeologię, przynajmniej na UŁ :). A wiersz podoba mi się bardzo.
Kla Ro Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 błoto to jest to xD pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi