ireneusz paprocki Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Baran--------------------------------------------Na wstępie: Same mądre myśli w głowie z mężczyzn spada pogłowie................................Zodiakalny znak- .......................................................................często mówi wspak! Byk Upartość, zawiłość charakteru w małżeństwie nie odda steru. Bliźnięta Podobne mają lica Pan, tylko do wica! Rak Szczypce i pęta każdego opęta Lew W salonach podrywa jeleni, bo równouprawnienie ceni. Panna Zbędna dla niej ruta, gdyż obrączka- to poruta! Waga Zawsze jej szala przewyższa Pana. Skorpion Kiedy wbije żądło w serce kawalera, on do końca życia z miłości umiera. Strzelec Zawsze trafia w miłosne zaloty, chłop jest do zbędnej roboty. Koziorożec W domu galeria- poroża, mężowi zabrakło łoża. Wodnik Kocha jeziora i nadmorskie plaże, zalotnik słono płaci za te pejzaże. Ryby Każda rybka jest piękna, facet z zauroczenia aż klęka.
mały_dzielny_toster Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Nie zrozumiałam przy moim znaku ;) - panna
ireneusz paprocki Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 w dawnej polsce roślina ruta była symbolem małżeństwa więc stare panny wierzyły w gusła tej rośliny. Do dzis zachowało się takie powiedzenie:):) pozdrawiam
mały_dzielny_toster Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 "gdyż obrączka- to poruta!" Tego nie rozumiem. O rucie to wiem.
ireneusz paprocki Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Oj Tosterku, jak napisać fraszkę by uczyła i bawiła, a panna to panna jako znak zodiaku, więc to sie tyczy kobiety niezamężnej, co sama nazwa wskazuje,ale nic nie mam, że jak jesteś z pod tego znaku to nie znaczy, że nie masz męza:):):) to dot. tylko znaku nie osoby. Bez urazy dzięki za odwiedziny musze teraz pojechac do miasta, ale potem będę pa
złamane skrzydło Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 nomen-omen aleś mnie ustrzelił Irene- uszu! i nie natre ci za to tych, no wiesz, co w górze boś wycedził mądre słowa nie od parady twoja no... ta co ponad uszami czołem świeci :PKocha jeziora i nadmorskie plaże, zalotnik słono płaci za te pejzaże. no tak złamanym skrzydłem :P
ireneusz paprocki Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozytywne słowa, a skoro będzie trzeba natrzec uszu, oby nie moich, tylko Wielkiego Szu, gdyż on oszukiwał kartami, a ja staram się rozśmieszać czytelnika, tylko literkami. Pozdrawiam serdecznie i zyczę Wesołych, Zdrowych Świąt i Szczęśliwego Roku!!!!!!!!!!! Z poważaniem
ireneusz paprocki Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Szukam w Toim niku ukrytych znaczeń, gdyż jestem szaradzista ale ciężko zaś zaraz to zrobię kombinacjami palimdromu, anagramu, homonimu--------dam radę! Chwilka, gdyż musi to być oryginalne.
Magda_Tara Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 a jeślim baranem i w jakimś sensie rybką?? no, dawaj ! :)
Bernadetta1 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 ja tez nie bardzo rozumiem::)...bliźnięta :):)pozdr.
Ewa_Kos Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Jak jest zbędna robota to się jej nie robi:) filozofia strzelca jes właśnie taka, a nie żeby robić coś bez sensu i jeszcze się kimś wysługiwać.To pewnie nie o tego strzelca chodzi:))) Hihihi! W moim przypadku fraszka nie trafiona; nie ma oparcia w rzeczywistości!!! Pozdrawiam i Wesołych Świąt!!! Ewa
ireneusz paprocki Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Pani Magdo, a jeśli tym i tym to nic nie zostaje, tylko może zodiak chiński. Sam nie wiem!!!!! Rybka jest piękna, facet aż klęka. Miał pusto w głowie, to spadło pogłowie.:):):):) Pani Bernadetto------, a zrozumie Pani tak: Gdy wyrosną na ludzi nie zabraknie im chuci. Pani Ewo----- fraszka nie dot. filozofii ani osoby, tylko znaku: Gdy z Amorem wszedła w konkury strzałą robi w niebie dziury. Dziękuję za odwiedziny i życzę Wesołych Świąt i proszę nie brać do serca tego, gdyż ...Zodiakalny znak- ...........często mówi wspak! Z poważaniem
Bernadetta1 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 teraz rozumiem:)wesołych i magicznych świąt życze
greg_lipski Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 we fraszkach najwyzej sobie cenie pierwsze wrazenie, tak samo zreszta jak w dowcipie, nagrode pierwszego wrazenia im. Jana Sztaudyngera (mam nadzieje, ze sie nie obrazilby wieszcz :)) otrzymuja: Byk, Lew, Koziorozec, Wodnik i Ryby jednoosobowa kapitula gratuluje Autorowi Darz Bor na Swieta
ireneusz paprocki Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Bardzo dziękuję , a Sztaudynger ,Gross, Fangrat, Szyfer to już wielcy fraszkopisarze. Jam tylko marny pisarczyk. Jedana z freszek brzmi Pomocy! Panie Janie Sztaudyngerze nic nie wychodzi na czystym papierze. Tym oddaję cześć pisarzowi i tym samym kunszt jego oliwnej gałązce. Życzę wesołych Swiąt i udanego Nowego Roku.
Marusia aganiok Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 taaa, jestem piękna bom rybka i do tego ruda jak łepek grzybka tak jak rydzyk z puszczy rodem w occie, w osolonej wodzie marnowany i kiszony ale nigdy nie słodzony :>) Pogodnych i Szczęśliwych Świąt.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Ireneuszu! Dla nas też coś się znalazło w świątecznym worku fraszek:)) PozdrawiaMy.
ireneusz paprocki Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 -Marusia, ależ to ładnie napisałaś, jednak bym wolał abyś była posłodzona, gdyż muchomor stoi dla ozdoby lasu, a rydz nie miał na to czasu.:):):) -Marlett oraz Sosna jestem naprawdę wdzięczny, że ten koszyk fraszek w jakimś tam stopniu wpłynął na humor. Mam nadzieję,że pozytywnie. Teraz bardzo dziękuję Państwu oraz Rydzykowi za odwiedziny i świąteczne życzenie, a żem z natury spokojny, więc już nie chcę wojny:):) Życzę Wam zdrowia wszystkiego, co w słowniku nie znajdziecie oby w Święta i Nowy Rok- pomyślność wpadała wprost do Waszych rąk. Z poważaniem
greg_lipski Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to dobre, he he dziekuje, zycze Tobie rowniez wszystkiego dobrego na Swieta i Nowy Rok!
kasiaballou Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 UŚMIECHAM SIĘ ;))) Rybka jestem - smacznego śledzika i wora prezentów, Lulek ;) kasia.
Rekomendowane odpowiedzi