Marusia aganiok Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 wolny kwadrat nieba jak lustro wody w głębokiej studni tylko noc dotyka chłodem twoich rąk kamienny krąg niczego za nas nie załatwi dookoła przestrzeń nie zostawia złudzeń wolni od trosk zostaliśmy sami nikt o nas nie stoi nie wiąże swoich potrzeb z naszymi
zak stanisława Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 wolny kwadrat nieba' w studni jest kwadrat? bo tak sobie przypominam i jakoś zawsze widze półokrąg :p 'dookoła przestrzeń nie zostawia złudzeń wolni od trosk zostaliśmy sami za to ta zwrotka jest super cmoook Marusiu!
Marusia aganiok Opublikowano 18 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wolny kwadrat w wyobraźni a w studni koło toczone zawsze dookoła:) - to taki zgrzycik zamierzony.;p dziękuję za komentarz.Pzdr.
ireneusz paprocki Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Ładny wiersz, tylko nie mogę pojąc tego wersu ,,nikt o nas nie stoi"------- możesz przybliżyć jeżeli nie sprawi to kłopotu. Z poważaniem
teresa943 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 bardzo refleksyjny wiersz...pointa wymowna... podobasie :))) Pozdrawiam. Krysia.
Marusia aganiok Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to tak, jak nikomu nie zależy:P Dziekuję bardzo i pozdrawiam pięknie.
Marusia aganiok Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie jest tak jak piszesz marianno.Slicznie dziękuję za przeczytanie i wyjaśnienie ;) Pozdrawiam pięknie.
Marusia aganiok Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuję za podobanie i się cieszę bardzo:))) Pozdrawiam ile sił.
złamane skrzydło Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy to zuraw tak się żali? macham mu skrzydłem :) fajny wiersz, przypomina baśń o zaczarowanej studni
Magda_Tara Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 a ryknąć by se w taką studnię, ciekawe co by echo powiedziało? tęskne takie, ładne :))
Marusia aganiok Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak pomyślałam, że z racji mojego "nicka" powinnam echo sprawdzić za pomocą np. czołgu:P ale pewnie żuraw by odleciał ;P dziękuję za komentarz.
Baba_Izba Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Ten wiersz, to jak patrzenie nocą w ciemne okno, z mieszkana na zewnątrz; niebo lśni jak "woda w głębokiej studni", peele - wolni, a jednak- związani. Podoba się, Marusiu. (uśmiałam się: czołgiem po echo - do studni, żuraw by mógł pęc ze śmiechu!) Serdeczności - baba
ireneusz paprocki Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Skoro tak twierdzisz to spoko miły wiersz pozdrawiam tylko ,,nikt o nas nie stoi"----------- to z gwary, czy ze staropolszczyzny ale to niuans skoro tak się mówi Z poważaniem
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Marusiu! Dla nas spojrzenie do studni i ze studni:) PozdrawiaMy.
kasiaballou Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Wolny kwadrat = dżamprezka - i mnie w to graj :P Fajne. świerkowe pozdrówki :) kasia.
Marusia aganiok Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. odpozdrawiam choinką i świątecznie :>) dziękuję za spojrzenie.
Marusia aganiok Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za dwa spojrzenia i ślicznie pozdrawiam :>)
Marusia aganiok Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję i życzę Wesołych Świąt :>)
Marusia aganiok Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i cieszę się, że się podoba. Wesołych Świąt! :>)
greg_lipski Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiersz rewelacja przywodzi mi pierwsza strofa na mysl Swiatynie Nieba w Pekinie, gdzie to wieza na okraglej podstawie, postawiona zostala w sercu kwadratowego podwyzszenia. kolo symbolizuje tam niebo, a kwadrat ziemie, wieza laczy niebo i ziemie. w Twoim wierszu kwadrat w kole, kolo w kwadracie, ziemia niebo - taka poodbijana lustrem relacja, taka kosmogonia w tle bardzo mnie intryguje. "nikt o nas nie stoi" - bombastyczne :) gratuluje Darz Bor
Rekomendowane odpowiedzi