aluna Opublikowano 18 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Srebrzysty obrus radość matki serce tęskni
Ann N.N. Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hej, wyrzuciłabym serce, nie dość że nie pasuje do haiku, to jeszcze "tęskni". Zapisz to na sposób obrazka a nie odczuć. Poza tym nie rozumiem z czego jest ta radość, skoro serce tęskni, czy już przyjechali? Wg mnie to są dwa obrazki, dwa stany, jeden to tęsknota, oczekiwanie, przygotowywania, a drugi to wybuch radości wynikającej ze spotkania. Chcesz je oba upchnąć w jedni haiku? Pozdrawiam serdecznie * puste talerze wykrochmalony obrus matka patrzy na drzwi
aluna Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Dziękuje za komentarz. "serce tęskni"-za osobą która odeszła na zawsze,matka jest starsza osoba,która cieszy się jak dziecko.pozdrawiam
jasna Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze rozumiem? Matka cieszy się, że zmarło dziecko?
aluna Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Matki siostra ,która z nią mieszkała. pozdrawiam
Ann N.N. Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. allunka, nic nie rozumiesz... :o) :*
aluna Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Proszę oświeć mnie bo pewnie błądze?!pozdrawiam
Ann N.N. Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jasna napisala Ci to samo co ja, ze mieszasz tesknote z radoscia. To dwa rozne odczucia, dwa stany emocjonalne i byc moze dwa rozne haiku. Nie wazne czyja byla matka, ale ze nie do konca wiesz co chcesz zawrzec w utworze. Nie obrazaj sie, to bylo zartobliwie. :*
aluna Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Dziękuję że zechciałaś wyjaśnić !pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi