JacekSojan Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 pyta mnie pani skąd się biorą rzeźbione płatki śniegu a ja nawet nie wiem skąd się biorą dzieci jedni powiadają że z zapatrzenia inni że z lektury otwieramy na ten przykład "Naszą szkapę" a tu wysypują się Marysie Antki Zosie Jasie nie pozwolimy na sieroctwo zostaniemy tatusiami nawet po zamknięciu książki mamy przecież dobre serce podobno czytelnictwo spada właśnie z tego powodu czyli ze skromności nikt nie chce ujawnić osobistych danych wracając do pytania nazajutrz gdy urodzi pani nasze dziecko czego dziś nie wiemy jutro nam odpowie rzeźbione palcami milczenia na każdym płatku śniegu zostawiamy ślady
Wiesław J.K. Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Dzieci przynoszą bociany i zostawiają w kapuście....;) Ciekawy monolog z rzeźbionymi płatkami śniegu. Pozdrawiam.
Fagot Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Gratuluje świetnego wiersza Pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 To już cały cykl " z panią "... Wiersz w klimacie - przyborowo - wassowski... ; )) Liryka dowcipna i inteligentna. Podoba się. Pozdrawiam, Jacku. : )
JacekSojan Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zofia Honey.; :)) mam nadzieję, że to plus dodatni... (bo laureat Nagrody Nobla odkrył jeszcze ujemne i za to być może dostał tę nagrodę...); pozdrawiam! J.S Wiesław J. Korzeniowski.; a może to racja, że z rzeźbionymi płatkami (nie z "panią"); hmmm; wychodzi na to samo! :)) pozdrawiam! J.S Fagot.; czuję się dowartościowany; :)) ale może tylko "udany" - świetny dopiero napiszę...jak się nauczę pisać dobre wiersze; :) serdeczności! :) J.S H. Lecter.; czyli w klimacie jaki lubię- rozrywkowym! dziękuję i pozdrawiam! :) J.S
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Ładna klamrowa 'oprawa'. Właściwie nie dostrzegam elementów zbędnych - samo sedno wiersza ;)
Stefan_Rewiński Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. J.w. O bocianach trza pamiętać, że już nie wspomnę o seksie. Pozdrawiam Jacku.
Bernadetta1 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 ten monolog ma swój klimat:)...rzezbione płatki śniegu wirują przed oczami...pozdrawiam Jacku:)
JacekSojan Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Katarzyna Leoniewska.; dobrze mieć takich czytelników; :)) pozdrawiam! :) J.S Stefan Rewiński.; profesorze w temacie "seks" - obiecuję pamiętać; i nie zaniedbam żadnych wskazówek; pozdrawiam! :)) J.S pchła szachrajka.; wiem, że mam do czynienia z inteligentną osobą; ten trop z kolejnej refleksji jak najbardziej właściwy - jestem ironistą i lubię eufemizmy, a to słowo (skromny) jest właśnie tak podane; serdeczności! Bernadetta1.; taaak...lubię rzeźbić w "płatkach śniegu"...tak, aby wirowało... :))) :) J.S
Giovannii Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Nie wiem dlaczego, ale jakoś ta "Nasza Szkapa" mnie lekko odpycha (choć nie nienawidzę noweli Konopnickiej). Dowcipne, a to lubię :) Pozdrawiam.
Magnetowit_R. Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 fajna klamra ze śniegiem, ratuje calosc
zak stanisława Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 nie pozwolimy na sieroctwo zostaniemy tatusiami nawet po zamknięciu książki mamy przecież dobre serce to dlaczego spada liczba urodzeń;) podobno czytelnictwo spada (....) no tak jak jest niż, to i spada czytelnictwo;P świetny wiersz od początku do końca pozdrawiam Jacku serdecznie
JacekSojan Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Giovannii.; wszystko może być punktem odniesienia, nawet "Nasza szkapa" - bo wszystko zależy od kontekstu; pozdrawiam! J.S Magnetowit.; no to jestem ocalony! pozdrawiam! :) J.S marianna ja.; to najsympatyczniejszy komentarz, jaki otrzymał nmój wiersz na tym portalu; niewymownie dziękuję! serdeczności! :) J.S zak stanisława.; i zima, śnieg też ma swój niż w naszym klimacie... Najlepszego! :) J.S
Stefan_Rewiński Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdzie się podziewasz Stasiu?
JacekSojan Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Wszystkim, dzięki którym zawdzięcza mój wiersz swoje wyróżnienie - Bardzo, Bardzo Dziękuję! :)) J.S
M._Krzywak Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Kto mi odda moje zapatrzenie w ten wiersz, co właśnie przeczytałem Taka mała parafraza, ale wiersz jest potęgą (i basta!) Pozdrawiam.
JacekSojan Opublikowano 18 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. peryferią parafrazy jest treść czarna kałamarzy! dzięki Michale - z taką potęgą musi liczyć się i NATO i Al Kaida! :)) J.S
JacekSojan Opublikowano 18 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Pancolku - cholerne dzięki! :)) J.S
Rekomendowane odpowiedzi