peggy_blue20 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Podobno przypominam Arabię. Tak samo sztywnieję, kiedy przychodzi sen. Przysypana sentencjami rzadko się budzę. Jestem więc karawaną pustynną. Noszę na grzbiecie słońce, które miało przynieść niezliczone plony. Od niedawna tylko ciąży. Jestem fatwą, która oddaje kobiecie twarz. Mohamed modli się o moją cnotę. Wystawiam ją na bazarach jak barwne dywany. Nie jestem niczym ponad horyzont. Nigdy zbyt daleko, by nie spróbować mnie dosięgnąć. Rodzę burze piaskowe i wschody jednocześnie. Podobno przypominam Arabię. Nawet smakuję gorzko jak kurkuma, mam żółtą skórę. Przez 1000 i 1 noc zaciągam hidżab na baśnie. * (z Arabskiego) kochanka
H.Lecter Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Odbieram trochę " operowo " - mniej ważne o czym, ważne jak... Krótko mówiąc - ładne i obojętne. : )
Wiechu J. K. Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Czyta się łatwo i zrozumiale. pozdr.
JacekSojan Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 ja zapisałbym : "przez tysiąc i jedną noc..." - bo to literatura a nie księgowość.... przyznaję, jestem zachwycony urodą i kokieterią wiersza, także znajomością Orientu; gratulacje! J.S
peggy_blue20 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 dziękuję za wszystkie komentarze:) co do liczby...Aszika to kochanka, a więc może jednak bardziej interesuje ją księgowość, niż literatura? :D ale tak poważnie, nie sądziłam, że taka forma zapisu może wzbudzić jakiekolwiek poruszenie, dlatego nieszczególnie zastanawiałam się nad nią. ale teraz pomyślę:) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi