H.Lecter Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chór pokrzywdzonych nie wybacza... O powodzenie sam potrafię zadbać ; ) Czyżby wyrzuty sumienia serca z kamienia... ;) Tak mi się jakoś zrymowało! Przy pisaniu i czytaniu, proponuję skupić się na głowie a wady serca zostawić kardiologom.
Jurek Szalony Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 H.Lecter:bronisz swojego badziewnego wierszydła Kosz to za mało do pieca dobry na rozpałkę... Czasem potrzeba wiele czasu, żeby niczego nie zrozumieć. Edward Dahlberg ZzZ
Emu Rouge Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. reguła... moim skromnym, pisanie poezji powinno być wtórne do poznania ortografii języka polskiego, ale mogę się mylić;) no more comment aga
Fagot Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Ciekawa i wymowna konstrukcja, na pewno warta + Pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, Fagocie. Pozdrawiam. : )
Wiechu J. K. Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czyżby wyrzuty sumienia serca z kamienia... ;) Tak mi się jakoś zrymowało! Przy pisaniu i czytaniu, proponuję skupić się na głowie a wady serca zostawić kardiologom. Poniekąd prawda, ale... „Wiersz powinien przemawiać nie tylko do SERCA i umysłu, lecz i do pamięci”. Bolesław Leśmian
H.Lecter Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przy pisaniu i czytaniu, proponuję skupić się na głowie a wady serca zostawić kardiologom. Poniekąd prawda, ale... „Wiersz powinien przemawiać nie tylko do SERCA i umysłu, lecz i do pamięci”. Bolesław Leśmian Leśmian był świetnym poetą ( Łąka - to arcydzieło ) ale ten cytat, to zwykłe sztambuchowe pierdoły...
JacekSojan Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 wiersz w stylu portretowym; najtrudniej, kiedy nieoczekiwanie wcielamy się w postać osoby najbliższej, np.: syn staje się ojcem, fizycznie i mentalnie; ta przemiana jest tu pięknie uchwycona; pozdrawiam! :) J.S
Agata_Lebek Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kombinowałam jak to powiedzieć, a tu proszę Jacek S. tak prosto i pięknie ;) to ujął Pozdrawiam Piotrze, Jacku nieoczekiwanie wcielona ;)
H.Lecter Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ta przemiana jest czasami i bezsensownie nazywana - " smugą cienia "... ; )) Dzięki, Jacku. Pozdrawiam. : )
H.Lecter Opublikowano 17 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kombinowałam jak to powiedziedzieć, a tu proszę Jacek S. tak prosto i pięknie ;) to ujął Pozdrawiam Piotrze, Jacku nieoczekiwanie wcielona ;) Czytelnik wcielający się w peela...marzenia się spełniają... ; ))) Dzięki, Agatku. Ciepło - co tylko chcesz.... : )
jacekdudek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Ewa_Kos Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 zmarszczki jak patyna:) Tyle tu komentarzy, to może tm razem króciutko:) Dla mnie bardzo, bo odczytuję w podwójnym znaczeniu, czyli urodziny u rodziny:)) Tak mam i nic na to nie poradzę; ode mnie + bez sugestii za to samodzielnie wypracowany:) Pozdrawiam:) Ewa
H.Lecter Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze pomilczeć w porze późnych świec... Chyba mam dzisiaj wiśniowego kaca... ; ))) Oj, pojechałeś wczoraj po bandzie...!
H.Lecter Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pięknie dziękuję, Ewo. Pozdrawiam serdecznie. : )
mały_dzielny_toster Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Bardzo to piękne. Bardzo. Gdybym mogła, dałabym plusa, a tak... dam buziaka ;) :*
H.Lecter Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wielkie dzięki, tosterze. Pozdrawiam. : )
Espena_Sway Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piotrze, jak dla mnie zdecydowanie lepsza druga, jakże krótka część. Pierwsza zwrotka trochę mnie odrzuciŁa tymi 'zmarszczkami przedmiotów' i 'poręczą schodów'. nie lubię tego typu metafor, tym bardziej w tak krótkim tekście. muszę stwierdzić, że o ile 'poręcz schodów' jest oczywista i w sumie niepotrzebnie dopowiedziana, bo wiadomo że poręcz to przy schodach. o tyle nieszczęsne zmarszczki w moim odczuciu niszczą caŁkiem dobry tekst. proponuję coś jeszcze z nim zrobić, przemyśleć na spokojnie. w takiej formie plusuję i to mocno + pozdrawiam świątecznie Karolcia :)
Rekomendowane odpowiedzi