Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Czy łatwo jest pisać poezję?

Rekomendowane odpowiedzi

@Wiesław J.K. ….uświadomiłeś mi że wymaga precyzji i poświęcenia a moja jest tym co w „ duszy mi gra”…co widzę w „ snach”….ma być strawą dla duszy a nie bólem nieokreślonym….ma być uporządkowana …a ta moja woli „szepty i myśli niedokończone ……kroki jej milkną w pół drogi”……..by wrócić niespodziewanie gdy życie zostawia znaki……ale jest blisko.

@Wiesław J.K. Pięknie po stokroć ….PIĘKNIE

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

poetyckie zabawy słowem malowane choć zapewne  zbyt wiele z prozy pozostanie”do ułożenia w opisy …narracja potrzebna też i oczywiście główne pytanie (jakże banalne): czy rola dla odbiorcy jest?…Poezja karmi się sama…proza do tłumu się pcha…i znowu sygnał z Góry: kim odbiorca? Gdzie ja?

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Bożena De-TreWiersze białe są przykładem tego, że nie jest konieczna tam precyzja lecz poświęcenie czasu raczej konieczne, aby taki wiersz miał sens i oczywiście natchnienie bardzo przydatne. Pozdrawiam!

@Bożena De-TrePoezja i proza to dwie nierozłączne siostry, każda jest piękna, wymowna, tajemnicza, trochę skomplikowana, kiedy indziej tak po prostu mówi prosto z mostu.