Maciej_Satkiewicz Opublikowano 10 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Ze skrawków marcepanu ułożyłaś księżyc skrzypi lód na niebie to dama pikowa przechadza się wzdłuż nocy z otrzymanego miasta wydobyć kilka słów pragnie oparta na tarasie wiolonczela spadło kilka deszczy kilka mew jakbyśmy zapominali o zimie chodźmy tam niech teatr rozstrzygnie spór o strony świata
Magda_Tara Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Fizia Pończoszanka, ale fizia jakoś nie brzmi w tym ślicznym liryku :))
Baba_Izba Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 przeczytałam, mnie się też podoba. Może zamiast: "z otrzymanego miasta" "z darowanego miasta"? Nie umiem uzasadnić; tylko mi lepiej brzmi, ale może to się kłóci z zamysłem Autora. Pozdrawiam - baba
ireneusz paprocki Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 nie wiem , co powiedzieć ale nie gra mi ten wiersz pozdrawiam nie rozumię przekazu? A z miastem Baba masz racje !!!! Zawiłe to dla mnie
kasiaballou Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zwierciadło jako odbicie, ale odwrotnie (przekora losu, stąd wątpliwości) - taki apsik na otaczającą, kreowaną wokół p_li rzeczywistość, stąd dylemat dla Pipi - sprytna ucieczka od odpowiedzialności z a"otrzymany" dar - tak sobie to czytam. Ciekawe spostrzeżenia. Pozdrówki :) kasia.
HAYQ Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Ciekawy wiersz i ładnie poskładany. Treść, jak dla mnie bliżej nieokreślona, ale to ze mną dzisiaj coś nie tak ;) więc wpadnę, może jutro. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi