Wioletta_Szkaradowska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Po wewnętrznej stronie wieży, malowanej na czerwono i grubą kreską, ucho. (Skrobanie). Dzisiaj potrzebuję czułości. Przytul się do zewnętrznej strony muru i powiedz trzy razy, że jesteś. Powiedz trzy razy, że wszystko będzie dobrze, że już niedługo spadnie pierwsza zima i że na wieży bociany uwiły sobie gniazdo. Powiedz trzy razy, że skrobiesz, że tynk powoli odchodzi, aż biało wokół. Bo u mnie tak strasznie cicho. 1
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 momentami naprawdę dobre :) ale parę słów, powtórzeń zbędnych... moim zdaniem, ja bym pociachała tak: Po wewnętrznej stronie wieży, malowanej na czerwono grubą kreską, ucho. (skrobanie) Dzisiaj potrzebuję czułości. Przytul się do zewnętrznej strony muru i powiedz trzy razy, że jesteś, wszystko będzie dobrze, niedługo spadnie pierwsza zima a na wieży bociany uwiły sobie gniazdo. Powiedz, że skrobiesz, że tynk powoli odchodzi, aż biało wokół. Bo u mnie tak strasznie cicho. ............................... ogólnie interesujący temat Serdecznie pozdrawiam Natalia
Ona_Kot Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 zgadzam się z przedmówczynią. pzdr.
Emilia Zone Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 podoba mi się mała zmiana jednak nie zaszkodzi a tylko pomoże w tym wypadku więc popieram Panią natalię.. :) dobry wiersz ciekawa metafora coś nowego :) pozdrawiam Emilka
Arsis Opublikowano 26 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2021 @Wioletta_Szkaradowska podoba mi się... takie surrealistyczne...
Rekomendowane odpowiedzi