teresa943 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 stoisz bez liści jak drzewo smagane wiatrem pod korą chowa pomarszczone jutro może skąpe światło rzuci ocieplenie przypomni tamtą dziewczynę w sepii uśmiech we włosach zapach macierzanki do dzisiaj wciąż świeży i tańczą iskierki w chabrowych oczach niebo dziś zachmurzone zawisło nad konarami jak grafitowy parasol zasłania pamiętanie płochliwych motyli w dłoniach zamiast fotografii zamknij mnie prawdziwą
złamane skrzydło Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 za dużo enterozy, stoisz bez liści jak drzewo smagane wiatrem pod korą chowa pomarszczone jutro może skąpe światło ociepleniem rzuci przypomni tamtą dziewczynę w sepii tak czyta się lepiej, bo eneroza nie służy w tym wypadku niczemu klaniam się, bo wiersz ma swoisty klimat, tylko brak mu ogłady, uważam że to należy mu się
adolf Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 tereso cudowny wiersz, tylko mam to samo zastrzeżenie co złamae skrzydło - za dużo enterów, gdyby toi bardziej skondensowac lepiej by się czytało, ale ogólnie nastrój buduejsz bardzo łądny, taki marzycielski, ta sepia rozmarzyłam, a drzew samagany wiatrem pod korą skojarzył mi się z łaskotkami :) tylko puenta jakoś taka przygasłą w stosunku do cąłosci, może lepiej by dać we stylu: zamiast fotografii w jej wnętrzu ty i ja ale ogólnie na tak ;) pozdr.
kasiaballou Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Mnie entery w tym wierszu nie przeszkadzają, zatrzymują we własciwym miejscu - piszesz, Krysiu w swoim stylu, który do mnie przemawia. To taki rodzaj poezji "bezkolizyjnej", pełnej radości życia i optymizmu. Nie potrafię pisać w ten sposób; kieruję się innymi środkami wyrazu, może dlatego tak ciągnie mnie do odmiennych obrazów, jasnych obrazów - podoba mi się. Pozdrówki :) kasia.
Koval_ZNowin Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 zamiast fotografii zamknij mnie prawdziwą wymowna prośba, ale gdy nie można miec więcej fotografie też są dobre:) pozdrawiam serdecznie
teresa943 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumiem. Dziękuję za wgląd i szerość. Serdecznie pozdrawiam :)))
teresa943 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za konstruktywne uwagi. Przemyślę, po to jest warsztat. :))) Serdecznie pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Adolfie! Cieszę się i dziękuję. Właśnie taki nastrój uwielbiam i ubieram w srofy...A to skojarzenie z łaskotkami mnie rozśmieszyło... rzeczywiście i tak można zinterpretować:), natomiast pointa, nie wiem, czy zwróciłeś uwagę, że ma związek z tytułem? :)))) Serdecznie pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kasiu! Dokładnie odgadłaś, dlaczego tak, a nie inaczej piszę... cieszę się, że Ci entery nie przeszkadzają :). Ty piszesz używasz innych środków wyrazu i dobrze, bo w różnorodności piękno... Dziękuję. :)))) Cieplutkie pozdrówki -Krysia.
Waldemar Talar Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Bardzo romantycznie w tym wierszu i jak ładnie pachnie. udanego wieczoru życzę
teresa943 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Waldemarze! Miło takie słowa czytać przed snem :))) Dobrej nocki życzę i pachnących snów -Krystyna.
Baba_Izba Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Krystynko, czy:"stoisz bez liści jak drzewo" albo:" stoisz jak drzewo bez liści" ?? Coś mi tu troszkę nie spasowało się, ale nie wiedziałam co. Jak zwykle u Ciebie: cieplutko, spokojnie, a za oknem - brrrr! Serdecznie ściskam - baba
teresa943 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kochana, wszystko ok. Zamierzone...w liściach ukrywa się "coś" ważnego, czego peelowi brak.. już peelka dobrze wie, co:)). Lubię spokój, ciepło i harmonię... za oknem u mnie...no, nie tak źle, tylko ciemno... Dziękuję. :)))) Ślę cieplutkie buziaki i uściski -Krysia.
Rekomendowane odpowiedzi