Bernadetta1 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 niebo pachnie miąższem jak brzoskwinia czerwienieje pestką mdłego słońca wiatr się rozzuchwalił spokój mija struny wśród konarów oddech trąca wieczór z dzbanka mżawką miasto kropi kałuże witają krople szklane mgła firanki przędzie wzorem zdobi okna rozwieszone między snami zmierzch kontrastem gasi dnia koloryt ławka w parku nuci śpiewny motyw naszkicuję portret naszych kroków fragment nagłej ciszy zaspał w nocy
Makar Bora Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Że w starym stylu - to mi nie przeszkadza. Kawałek dobrej poezji. Dobrze i przyjemnie się czyta. Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 no i mamy pachnące lato za sobą jesień stuka zmierzch ostrogą zgasł koloryt dnia,a refren ptasi wylewnie z dzbana mżawka gasi Bernadetko, jakoś smutno mnie nastroił ale to wina pogody- jak mówi Makarena buziaczki
Bernadetta1 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekuje ślicznie:)...milo że sie podoba...tak wiersz jest raczej klasyczny:0pozdrawiam ciepło
Bernadetta1 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu :) lato gdzieś przepadło z bocianami jesień wszystkie grzyby zagubiła coraz czesciej słyszę drobne kroczki z nieba śnieżynkami schodzi zima... pozdrawiam serdecznie w te grudniowe dni:)
Nechbet Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 mocno klimatyczny, moim zdaniem najlepsza kształtem pierwsza strofa, dalej juz wiersz opada pozdrawiam serdecznie Marta
Bernadetta1 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki za odwiedziny:)...jeszcze pomyslę nad całoscia...pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ech:):)...zatem Pan połamany?...współczuję:)...pozdrawiam
Maria-Jolanta Embst Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Piekny wiersz i taki plastyczny ze mozna go dotknac. A ten Pan kolem lamany - biedaczek - bolem czlonkow ogluszony nie moze przeciez go zrozumiec.
kasiaballou Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Jest klimat; jest kawałek pięknej, klasycznej poezji. Pozdrówki :) kasia.
Bernadetta1 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Mario:)...fajnie ze sie widzi:)pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czesc Kasienko:):)...na Ciebie zawsze mogę liczyć:)pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 znakomicie Bernadetto w rymach jesteś już poetą a opisem mnie zdumiewasz druga strofa śpiewa śpiewa fajny wiersz z klimatem dla mnie druga strofa super co nie oznacza że pozostałe są złe wręcz przeciwnie bardzo dobre pozdrawiam Jacek
Bernadetta1 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Jacku to mnie cieszy że sie rymy w lot splatają pióro wnet fantazją grzeszy gdy z papierem szepce amor;) :):) pozdrawiam Jacku serdecznie
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Wiesz Bernadettko, że czasem mi się siostrą zdajesz? :) Szósty wersik ma jedenaście Ciepło
Bernadetta1 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Alu:):)...nigdy nic nie wiadomo kochana;):)...pozdrawiam Cie cieplutko i przeliczę:)
Waldemar Talar Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Stanisława ma racje - nastraja smutkiem ale i takie odczucia też są ważne Bernadeto - wiersz melancholijny , za całość plus wielki o demie. pozd.
Bernadetta1 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Waldku:)...milo mi to słyszec:)pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu :) lato gdzieś przepadło z bocianami jesień wszystkie grzyby zagubiła coraz czesciej słyszę drobne kroczki z nieba śnieżynkami schodzi zima... pozdrawiam serdecznie w te grudniowe dni:) a kiedy już zima gniazdko sobie wymości zaprosi nas wszystkich pod choinkę - w gości a anioł z wysoka bo nie powiem, że z czubka mówić będzie - na zdrowie - czy smakuje wam wódka? najlepszych, radosnych dni Beradetto
Rachel_Grass Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 ładny, rozpoetyzowany w dobrym stylu opis z cienką wstążką przekazu. uważaj na przerost formy nad treścią, Bernasiu. szkoda by było wytrawne oko do pisania zatracić w nędznych relacjach o wieczorach i porankach :P pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi