ireneusz paprocki Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Mroczny, bezduszny Hadesie, Antygona pogrzebion! Gromy Zeusa burza po Olimpie niesie. Demeter chciałaby zimą Persefonę, Apollo z Muzami roni krople słone, Tezeusz przez Styks przepłynąć nie może, Amora nie cieszy już żadne dziewczę hoże. Róże w krainie Peri zwiędły-wchłaniając rosę! A propos! Czy możesz śmierci zabrać kosę.? epilog Z tego mitologicznego zgiełku, wyłoniła się jeszcze jedna bogini. Nie wyskoczyła z głowy Zeusa, lecz w literackim portalu jest jej dusza.
Tova_Brink Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może oręż?orędzie brzmi przekomicznie stylistyka nie na tę epokę odpuść jej :-]
Michał_Kućmierz Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 No tak, Lecter pewnie napisze "Kosz", to ja piszę "Szok", grzecznie pozdrawiam M.
H.Lecter Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Troll.
M._Krzywak Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Jakieś kolokwium, że aż trzeba na pałę spisywać, a w dodatku rymować? (fakt, rym służy do zapamiętania tekstu :))) Beznadzieja.
Agata_Lebek Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Fanaberka Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przypuszczam że miało być ironicznie. W tym miejscu - dawkując dużą ilość dobrej woli - nawet się roześmiałam. Wiersz w rodzaju: łupu-cupu.
ireneusz paprocki Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Do Was, co stoicie ponad piedestałami czytam ,,troll, śmierdząca kaszana, beznadzieja, ironia " itp. Tym ujmujecie godność Waszym autorytetom, a poezji przycinacie skrzydła. Pytam się skoro to są Wasze komentarze to już dla osobistej kultury wyjaśnijcie je. Jednak widzę, a już stwierzam, że brakuje Wam słów szanowni literaci, a polszczyzna ma w sobie tyle uroku, że nawet Szekspir nie mógł pojąć jej wielkiego kunsztu. aha jeszcze jedno tym samym ujeliście mądrość starożytności. Skoro, tylko na to Was stać ,to proszę lecieć na Parnas. Z poważaniem Dziekuję Tova Brink, gdyż miałaś(eś) rację ,myślałem o broni, lecz przez rym bardzo niepoprawnie użyłem słowa, które niweczyło całość. Tobie mogę dać miano poety, gdyż celnie to zauważyłeś, a pozostałym może bilet na Olimp? Nawet nie zauważyliście przesłania przecież wiersz nie ma epilogu. Zostawiłem to do oceny, lecz nie umiecie nawet poprawnie sktytykować z wyjątkiem ogródek i bezpodstawnych epitetów. do następnego?????????????//
ireneusz paprocki Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Ja już mam sławe i jej nie szukam tutaj
Magda_Tara Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 No toż mówię: pisz fraszki ! :))))))) a Marianna dobrą radę daje : "nie łam się..." po co Ci te wiersze, jeśli sławy nie szukasz? Poeci kochają sławę :)) Pozdrawiam. ;))
Danka Kot Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 [ komentarz został usunięty przez administrację portalu ]
Danka Kot Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 [ komentarz został usunięty przez administrację portalu ]
Wiktor_Bukowski Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 wiersz ??? stwierdzaniem ( stwardnieniem ) faktów oczywistych, no nie robi szałuuuuuuu a co do epilogu to wyszło w stylu Hani , ( czyżby tą postać z mitologii ?? miał autor na myśli )
Wiktor_Bukowski Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. co to za znajomość, to nie są nawet podstawy, raczej szafowanie postaciami, wiadomo
ireneusz paprocki Opublikowano 18 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 nie tą postac, jakby Pan pomyślał to pewnie by Pan odkrył postać, mi wystarczyła tylko krytyka z uzasadnieniem, tak mało, a jednak tak dużo. Dobrze się Pan czuje jak zarzucają coś i brukają a Pan nie wie o co chodzi. Jakby Pan się czuł , gdyby Sąd skazał za bezpodstawne pomówienie to by było fair Z poważaniem
Wiktor_Bukowski Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 ciekawe co to za Sądy, odwołaj się Pan do drugiej instancji a krytyka jest z uzasadnieniem, jak wyrok. bez odbioru.
Eliasz Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. za długie na fraszkę , forma z niechęca i poczytam pozniej
Rekomendowane odpowiedzi